ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Anna Sköld och Harald von Koch väntar sitt första barn. "Det var verkligen mitt livs resa, och förändrade mitt liv på alla plan", säger Anna om sin medverkan i "Mot alla odds". Foto: Mikael Sjöberg
Anna Sköld och Harald von Koch väntar sitt första barn. "Det var verkligen mitt livs resa, och förändrade mitt liv på alla plan", säger Anna om sin medverkan i "Mot alla odds". Foto: Mikael Sjöberg

Det hände efter "Mot alla odds": "Lycklig"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

På tisdagen sändes sista delen av succéprogrammet "Mot alla odds" i SVT.

I åtta veckor har tv-tittarna kunnat följa del­tagarnas 150 mil långa promenad från Vik­toriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia.

Expressen har tagit reda på vad som hände efter att tv-kamerorna släcktes - och de tio deltagarna med funktionsnedsättningar återvände till vardagen i Sverige.

ANNA SKÖLD

Ålder: 31.

Bor: Sollentuna.

Funktionsnedsättning: Tio procents syn utan linser sedan födseln.

 

HARALD VON KOCH

Ålder: 44.

Bor: Sollentuna.

Funktionsnedsättning: Föddes med ett för kort underben, en extra led och droppfot.

 

I DAG: Anna och Harald blev ett par under inspelningen av programmet. Harald har nu flyttat upp från Söderköping till Sollentuna en bit utanför Stockholm och nu väntar Anna parets första barn.

– Livet har verkligen tagit en totalvändning, jag är genomlycklig, jättegravid och livet är bara fantastiskt härligt. Det var verkligen mitt livs resa, och förändrade mitt liv på alla plan, säger Anna.

– Jag är så tacksam att jag kom med i programmet.

Paret ska även gifta sig och bröllopsplanerna är i full gång.

Anna Sköld jobbar fortfarande som journalist och hennes blivande make trivs med sitt nya liv och jobb i Sollentuna.

– Jag jobbar som ekonom. Det får jag lov att säga, jag trivs verkligen i Stockholm. Det är lite större än Söderköping. Jag bor bara ett stenkast från där jag jobbar och slipper parkeringsproblemen i innerstan, säger Harald.

 

MADELENA LUNDGREN

Ålder: 26.

Ort: Knivsta.

Funktionsnedsättning: Madelene hade amputerat sitt vänstra ben efter cancer.

I DAG: Avled hastigt under en ridtur i oktober, men syns ändå i programmet. Några månader innan inspelningarna träffade hon sin stora kärlek Christoph Mohr. De blev förälskade och hann planera sitt bröllop. "Vi visste att vi ville tillbringa resten av livet tillsammans", har Christoph tidigare sagt till Expressen.

 

LEIF AXELSSON

Ålder: 58.

Bor: Helsingborg.

Funktionsnedsättning: Armarna och benen är amputerade efter en blodförgiftning för 11 år sedan.

I DAG: – Jag håller på för fullt på med en fotoutställning som jag har gjort och som heter "Kapad kropp" och som hade premiär i Helsingborg i höstas, med bilder på amputerade. Den kommer jag att fortsätta att försöka få även till Växjö och Stockholm, så det rullar på.

 

SAMSEY (JOHN) SAINE

Ålder: 32.

Bor: Stockholm.

Funktionsnedsättning: Föddes utan armar, har två fingrar på höger axel.

I DAG: – Jag jobbar skift på en taxiväxel sedan fem månader tillbaka, och märker hur folk på stan ibland kollar en gång extra när man möter dem på stan, eller skickar meddelanden på Facebook. Det är kul att det har blivit så positivt efter programmet.

 

MALIN GUSTAVSSON

Ålder: 41.

Bor: Göteborg.

Funktionsnedsättning: Synskadad med ungefär 10 procents syn, föddes med diagnosen albinism.

I DAG: – Jag satsar vidare på min sport goalball inför Paralympics efter vanliga OS i september. Det går åt mycket tid till det men det är väldigt roligt och jag hoppas att det kommer att gå bra.

 

LENA NORDQUIST

Ålder: 28.

Bor: Uppsala.

Funktionsnedsättning: Ryggmärgsskadad och rullstolsburen efter en svår olycka med en lastbil.

I DAG: – Jag har fått lite förfrågningar om att föreläsa, och håller också på med en insamling med hjälpmedel till ett sjukvårdscenter i Zambia där vi var. Sen har jag börjat att jobba på ett nytt apotek, och allting känns väldigt roligt.

 

MASOUD AWJI

Har börjat träna regelbundet

Ålder: 31.

Bor: Göteborg.

Funktionsnedsättning: Svårt brännskadad efter Göteborgsbranden 1998. Förlorade ett öga och vänster underarm.

I DAG: Det var en ny, mer hälsosam, Masoud som kom hem efter sin medverkan "Mot alla odds".

– Jag har börjat springa och träna mer efter programmet. Tidigare tränade jag mycket också, men när man kom ner dit så utvecklades man mycket fysiskt, säger han.

När han rör sig i Göteborg möter han uppskattning från alla håll och kanter.

– Det blev ju en tittarsuccé. Nuförtiden kan man inte gå på stan utan att folk hälsar på en. Det är kul. Och jag har inte fått några negativa kommentarer, berättar Masoud.

 

DENNIS JUNGE

Ålder: 23.

Bor: Kristianstad.

Funktionsnedsättning: Drabbades av en hjärnblödning vid födseln och fick en cp-skada. Har även perceptionsstörning och fyra gånger högre förbränningsnivå än normalt.

I DAG: – Jag ska ut och föreläsa några gånger här framöver på ett par ställen. Temat är att det går att göra det omöjliga möjligt, det är bara tanken som stoppar en.

 

LAURENTSIO PETTERSSON

Ålder: 31.

Bor: Bollnäs.

Funktionsnedsättning: Föddes med korta ben utan knäled, har fyra fingrar på höger hand.

I DAG: Spelar in en dokumentärfilm om sig själv, som ska visas i SVT. Han är glad över att han var med i programmet – men saknar fortfarande någon att dela livet med.

– Jag är fortfarande singel, trots att jag var med i "Mot alla odds". Det är svårt med kärleken än så länge. Jag är lite av en ensamvarg.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: