ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Minst tre månader ska Tone Bekkestad vara borta från TV4. När hon kommer tillbaka kommer hon att fungera som meteorolog utanför bild.
Minst tre månader ska Tone Bekkestad vara borta från TV4. När hon kommer tillbaka kommer hon att fungera som meteorolog utanför bild.

Därför får Tone gå

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
Tone Bekkestads bild i herrtidningen Slitz blev för mycket för TV4.
Nu stängs hon av minst tre månader från jobbet som väderpresentatör i rutan.
- Jag vill inte prata om det, säger Tone Bekkestad, 35.
Orsaken till avstängningen är de lättklädda bilderna i senaste numret av Slitz, där hon poserar med en uppknäppt kavaj på överkroppen och där ena bröstet syns. - Jag gillar att stå framför kameran. Jag tycker bilderna blev jättefina, berättade Tone Bekke-stad i en intervju efter att herrmagasinet placerat henne på plats 42 bland landets sexigaste kvinnor.

"Seriös framtoning"

Omedelbart efter att det blivit känt att hon medverkat i Slitz kontaktades Bekkestad av TV4:s aktualitetschef Kinna Bellander som stängde av henne från jobbet. - Det är inte förenligt med den bild vi på nyheterna vill förmedla till tittarna att ställa upp på bilder i Slitz. En seriös framtoning är mycket viktigt för vår trovärdighet. Tone Bekkestad har nu tagit tidig semester och kommer inte att synas i rutan på minst tre månader. När hon kommer tillbaka till jobbet kommer hon att fungera som meteorolog utanför bild. En annan orsak till TV4:s reaktion är att hon inte tillfrågat sina chefer innan hon valde att posera. - Det är inte orsaken, även om det är ett misstag. Men ett misstag kan alla göra. Det har en längre tid rasat en debatt på TV4 om lättklädda bilder på de kvinnliga profilerna i tidningar. På ett seminarium i våras förde en grupp kvinnliga reportrar fram krav att ledningen skulle stoppa utviken. De ansåg att det tunnade ut trovärdigheten för kanalen. Aktualitetsavdelningen, där nyheterna och vädret ingår, har sedan ett år tillbaka striktare policy än övriga TV4. Avstängningen av Tone Bekkestad har skrämt många av kanalens medarbetare: - Folk är skakade. Det är inte första gången någon på TV4 viker ut sig. Det här är helt klart ett statement från ledningens sida. Samtidigt går det inte att komma ifrån att en sån avstängning aldrig hade drabbat säg Petra Nordlund. Hon anses tyngre internt än Tone. - Det är hyckleri, säger en källa på TV4 till Expressen.

"Otroligt korkat"

Tone Bekkestads öde delar kanalen i två läger: - Det är otroligt korkat att ställa upp för en herrtidning samtidigt är det här en överreaktion av Guds nåde från ledningens sida, säger en annan TV4-anställd. Ulrika Nilsson, Tilde de Paula, Suzanne Sjögren, Linda Isacsson och Josefin Crafoord har alla vikit ut sig. Men efter turbulensen vill många varken diskutera Tone Bekkestads lättklädda bilder eller sina egna utvik. - Jag har ingen lust att vara med i den här debatten, säger Linda Isacsson. När Expressen får tag i Tone Bekkestad på telefon säger hon innan hon lägger på: - Jag vill inte prata om det här. För en tidigare kollega i Norge, Iver Embresen, har Tone dock uttryckt sitt missnöje med avstängningen. - Jag har förstått att Tone inte är nöjd alls med det här, säger Embresen.

"Brutit förtroendet"

Cicci Renström Suurna, avgående fackordförande på TV4, påpekar att Tone Bekkestad inte är med i facket men säger: - Som anställd har man ju en skyldighet mot arbetsgivaren att fråga om extraknäck, som det här faktiskt är. Har hon inte frågat om lov har hon brutit mot det förtroendet. I söndagens Expressen hävdade Tone Bekkestad att Slitz brutit mot överenskommelsen de hade och publicerat naknare bilder än de kommit överens om. - Det är väldigt stor skillnad på den här bilden de publicerat och på den jag hade godkänt. Från Slitz sida säger man nu om Tone Bekkestads avstängning: - Vi tycker synd om Tone. TV4 har överreagerat. Samtidigt har vi aldrig haft någon deal med henne om bilder.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: