Carola slänger sig ut i vimlet i sin blåa skrud. Jag är inte rädd för att kasta mig ut i publiken, säger hon.
Carola slänger sig ut i vimlet i sin blåa skrud. Jag är inte rädd för att kasta mig ut i publiken, säger hon.

Därför dök Carola - igen

Publicerad
Uppdaterad
I fjol kastade Carola blomsterplantor. I år kastade hon sig själv - och trotsade vakterna.
- Jag kände mig så lycklig och vild, säger hon.
Carola tog sats. Och slängde sig ut i publiken. Sekunder senare utmanade hon vakterna, publikens bärande armar och kastade sig ut en gång till. Samtidigt som hon sjöng "Evighet" för fulla muggar fick dyket ett abrupt slut. - Vakterna ryckte i mina ben och drog upp mig för snabbt på scen. Så jag bara kastade mig ut igen, säger Carola, 39, och tar en stor tugga av varmkorven. Dyket var inte planerat. - Jag får sådana här infall på scen. Jag glömmer liksom bort allt. Förra året blev det blommor, nu kastade jag mig bara ut.

Litade på publiken

Hon förlitade sig helt på åskådarnas styrka. - Ja, det var starka tjejer och killar i publiken, skrattar hon. Carola visste precis hur hon skulle göra för att landa så bekvämt som möjligt. De blåa hotpantsen gjorde det enklare för henne att sväva säkert bland alla skrikande fans. - Jag har kastat mig ut på mage en gång och det var inte så bekvämt, så den här gången lade jag mig på rygg, förklarar hon. Är det inte läskigt? - Nej, absolut inte. Men det var lite svårt att komma tillbaka upp på scenen igen. Jag är inte rädd för höjder. Det är verkligen jättekul. Men gårdagens Allsång innehöll inte bara dyk och glädjerus. Knappt en halvtimme innan var det en helt annan, lugnare Carola som stod på scen. Hon sjöng "Vem kan älska mig" som handlar om hennes längtan att sedd för den hon är och tron på kärlek.

Höll tillbaka tårarna

Texten skrev hon på bara några minuter på ett flygplan till London. - Den kändes naturlig att skriva, när man är på botten. Jag satt och tänkte: vem kan älska mig? Jag grät i studion när låten spelades in. Minuterna innan hon klev upp på scenen var hon tvungen att hålla tillbaka tårarna. - Men jag blev inte så sentimental som jag var rädd för, säger Carola. Det är nu två år sedan hon träffade artisten och predikanten Edward John. Förhållandet har gått upp och ner och det är inte känt hur deras relation ser ut i dag. Är texten skriven till Edward? - Det har jag inte lust att svara på. Är ni tillsammans? - Det är en jättebra fråga... Hur mår du i dag? - Jag känner mig starkare, på grund av saker jag har gått igenom i livet. Jag sjunger om hopp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag