ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Sångerskan Charlotte Perrelli sågar "Doobidoo". Hon vill sjunga hela låtar. Foto: Hoffman Elis
Sångerskan Charlotte Perrelli sågar "Doobidoo". Hon vill sjunga hela låtar. Foto: Hoffman Elis

Charlotte sågar "Doobidoo"

ANNONS:
FAKTA

Sångprogrammen stora vinnare i tv-rutan
”SÅ SKA DET LÅTA”
* En av SVT:s långkörare och största tv-succéer genom tiderna. Har sänts sen 1997. Nu är Peter Settman programledare.
Hade i våras runt 1,8 miljoner tittare. Nya program har spelats in som kommer att sändas i vår.
”DOOBIDOO”
* Höstens stora vinnare i tv-rutan på fredagkvällar. De senaste programmen har haft runt 1,7 miljoner tittare. Började sändas i SVT 2005 med Lasse Kronér som programledare.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Nu sågar kändisarna SVT:s populära "Doobidoo".
Stjärnorna menar att de inte får sjunga ut i programmet - och säger att alternativet "Så ska det låta" har högre status:
- Där får man sjunga mer hela låtar. Det är mer sångvänligt, säger Charlotte Perrelli till Expressen.
I kväll ser vi Lasse Kronér, 45, leda ”Doobidoo” för näst sista gången i år. Nu berättar kända artister som medverkat i både ”Doobidoo” och SVT:s andra musikunderhållning, ”Så ska det låta”, att de tycker att det sistnämnda anses som bättre för dem:
– I ”Så ska de låta” får man sjunga mer hela låtar, det är mer sångvänligt. Har man en stor hit för tillfället så vill de ofta att man gör den i programmet. I ”Doobidoo” är det mer snabba puckar vilket ju för tv-tittarna i och för sig kan vara jätteroligt men som artist så blir det ju inte hela låtar på samma sätt, säger Charlotte Perrelli.

”Mer busigt program”

Stefan Gunnarsson, känd som lagledare i ”Så ska det låta”, dyker i kväll upp som gäst i ”Doobidoo” – och även han är inne på samma spår:
– Jag gillar båda men tycker att ”Så ska det låta” är ett lite tyngre program. ”Doobidoo” är lite mer lättsam underhållning, medan det är en lite högre ambitionsnivå med ”Så ska det låta”. Det är väl ofrånkomligt att ”Så ska det låta” håller en lite högre statusnivå, säger han.
Lasse Kronér säger om kändisarnas jämförelser:
– ”Så ska det låta” har ju kört i 10 år nu och det är ingen mening för oss att efterapa det. Hela tanken är att ”Doobidoo” ska vara snabbare och ett mer busigt program.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: