ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
FÖRLORAR KAMPEN. Andreas Carlsson har efter två års bråk nått en överenskommelse med Jazan Wild. Carlsson tvingas betala 350 000 kronor. "Det kanske hade varit ännu ­dyrare att vänta ytterligare", säger han. Foto: cornelia nordström Foto: Cornelia Nordström
FÖRLORAR KAMPEN. Andreas Carlsson har efter två års bråk nått en överenskommelse med Jazan Wild. Carlsson tvingas betala 350 000 kronor. "Det kanske hade varit ännu ­dyrare att vänta ytterligare", säger han. Foto: cornelia nordström Foto: Cornelia Nordström

Carlsson tvingas betala i bokbråket

ANNONS:
Vem skrev boken?

Romanen "Dandy" utkom i november 2010 och har Andreas Carlsson som författare. Men enligt författaren Jazan Wild borde även hans namn stå med. "Jag är författaren och medskaparen och det ska alltid anges", skrev han då till Expressen.

Det hela resulterade i att Andreas stämde Jazan då han gått ut med det hela. Jazan svarade med en egen stämning - efter två års processande har de nu nått en överenskommelse.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Efter en tuff tid - nu slår dörrarna till Andreas Carlssons skola snart upp.

Han har tagit sig igenom en period då han gick in i väggen och efter långt processande i USA gällande sin bok "Dandy" har han nu, enligt Expressens uppgifter, nått en överenskommelse där han ska betala 350 000 kronor.

- Jag har brottats med det i två år. Nu vill jag bara komma vidare, säger Andreas Carlsson om processen med författaren Jazan Wild.

Expressen har tidigare berättat om hur Andreas Carlssons tidigare samarbetspartner Jazan Wild fört en kamp mot tidigare "X factor"-jurymedlemmen kring hans roman "Dandy". I korthet handlar det hela om att Jazan hävdar att han ska stå som skapare. Nu är kampen över.

- Jag har brottats med det i två år. Men genom de legala motgångarna så har jag lärt mig något. Och det kanske hade varit ännu dyrare att vänta ytter­ligare, säger Andreas Carlsson som dock inte kan gå in på vad som ingår i överenskommelsen.

- Jag vill komma vidare nu, säger han.

Ska betala 350 000 kronor

Jazan Wild skriver i ett mejl att han inte kan kommentera överenskommelsen. Han menar att hans namn fortfarande inte representeras korrekt, men att det ligger utanför Andreas ansvar.

Enligt uppgifter som Expressen tagit del av innebär överenskommelsen bland annat att Andreas ska betala cirka 350 000 kronor till Wild. Som ett resultat kan Carlsson dock äntligen bygga vidare på "Dandy" - och satsar på att göra musikal av sin roman i USA. Uppgifter gör ­gällande att 20 procent av inkomsterna från musikalen ska tillfalla Jazan.

Samtidigt har Andreas börjat jobba åt skivbolaget Universal Musics bolag Verve, han är manager åt Dirty Loops och ser sitt drömprojekt ta form i Tingsryd. Där öppnar skolan, Academy of Music and Business, till hösten.

- Jag brinner verk­ligen för att hjälpa unga talanger, säger Andreas Carlsson.

Har laddat om

Med den långa processen, "X factor" och ett hektiskt schema utanför rutan gick Carlsson in i väggen i fjol. Nu är han laddad igen.

- Det blir inte det galna tempot på det sättet nu. Men det är ett nytt år, och det börjar hetta till igen, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: