Grovjobbare. Popartisten Bosson sliter hårt med sin karriär. Nu är han aktuell med sitt nya album. Foto: JULIA PERSSON
Grovjobbare. Popartisten Bosson sliter hårt med sin karriär. Nu är han aktuell med sitt nya album. Foto: JULIA PERSSON

Bosson siktar på Östeuropa

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Fyra år sedan förra albumet.
Men Bosson har inte legat på latsidan sedan dess.
- Jag har länge kört med inställningen att allt kan vara över i morgon, säger han.
I veckan kommer hans nya album ”Future’s gone tomorrow – life is here to stay”.
Det är fyra år sedan ”Rockstar”. Tre år sedan medverkan i schlagerfestivalen.
– Jag skriver medvetet låtar som ska fungera som singlar. När jag hade släppt ”Rockstar” hade jag fyra singlar som jag turnerade på och gjorde promotion för, säger han.

Lämnat skivbolaget

Sedan förra albumet har han lämnat sitt skivbolag för att bli sig själv.
Det kräver 100 procent kontroll. Något som Bosson alltid försökt att ha på sin musik och allting runtomkring.
– Jag har ingen utbildning i det här. Jag får gå på magkänslan. Men jag är driven, envis och svår att jobba med för jag vet hela tiden vad jag gör.
– Nu innan skivsläppet har jag varit fokuserad som en robot. Har gått och lagt mig sent för att stiga upp halv sex. Det har inte blivit mycket sömn, säger han.
Efter framgångarna med ”One in a million”, som blev titelspår till Sandra Bullock-filmen ”Miss Congeniality” och Golden Globe-nominerad, var han uppvärmare åt både Britney Spears och Kylie Minogue på deras världsturnéer.

Stenhård konkurrens

Nu har Bosson ställt in siktet på Östeuropa och Asien.
– Det är en viktigt marknad. Kazakstan, Ukraina och Ryssland funkar jättebra, säger han.
– Men det är inte lätt att ta sig in. Konkurrensen är stenhård.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag