ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Blondinbella tackar läsarna för allt stöd

ANNONS:

Isabella Löwengrip, som driver bloggen "Blondinbella", berättade nyligen om hur hon hotats av näthatare.

Nu blir hon överöst med stöd från sina läsare:

"Jag håller inte med dig i allt du skriver, men du har sannerligen rätt att skriva utan alla dessa fruktansvärda påhopp", skriver signaturen Moa på hennes blogg.

– Detta betyder jättemycket för mig, säger Löwengrip.

SVT:s Uppdrag granskning berättade tidigare i veckan om hur flera kända svenska journalister och mediepersonligheter utsatts för näthat.

En av de mest kända nätpersonligheterna i landet, som inte ville ställa upp i programmet, är Isabella Löwengrip. Hon valde i stället att berätta om sina möten med näthatarna på sin blogg. I ett långt inlägg berättar Löwengrip hur hon regelbundet får ta emot såväl mordhot som hot om våldtäkt - och hur män skickar brev med sperma till hennes hem.

"En kväll efter att jag hade medverkat i Förkväll så ringer en man och säger att han ska döda mig, han uppger min adress. En annan kväll så står en kvinna och bankar på dörren och skriker genom brevinkastet att hon ska klippa av mina fingrar och posta dom till mig. Hon var arg något jag hade skrivit", skriver hon bland annat.

Stort stöd

På Isabella Löwengrips blogg har stödet varit enormt sedan inlägget publicerades. På bara två dagar har drygt 450 personer uttryckt sitt stöd för skribenten. Likadant har det sett ut på Twitter - och i den dagliga mejlskörden, berättar hon.

– Jag får så mycket mejl, även från folk som inte läser min blogg, och jag är jättetacksam för allt. Det betyder jättemycket och hade det inte varit för alla dessa kommentarer så hade jag inte fortsatt prata om det. Det hade jag inte orkat, säger hon till Expressen.se.

Till en början gjorde de hotfula mejlen och kommentarerna att hon blev paranoid: en knackning på axeln av en vän gav henne panik och det var sällan att hon sov en hel natt utan att vakna med oro för att bli attackerad. För att klara av att härbärgera allt hat och hoten som riktats mot henne så har Isabella Löwengrip de senaste 1,5 åren tvingats gå i regelbunden terapi.

– Det är först nu som jag exempelvis kan sitta på en restaurang och ha ryggen emot människorna runtomkring mig, säger hon.

Har fått flytta två gånger

Löwengrip tycker att det är viktigt att både hon själv och andra mediepersonligheter berättar om hatet mot dem. För egen del hade hon dock gärna sett att stödet kommit tidigare.

– Det här betyder som sagt jättemycket för mig. Det enda är att jag hade önskat att kommentarerna hade kommit tidigare, när det var som värst. När man är inne i en bubbla av näthat känner man sig så ensam.

Så om du hade fått stöd tidigare så hade det varit lättare att ta sig igenom?

– Jag tror det. Då hade det inte varit lika svart och vitt. Jag kom in i att det här var mitt liv. Jag har fått flytta från två lägenheter för att det har blivit för mycket. Jag har kämpat mot det här i min ensamhet.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: