Bill Wyman, 79, har drabbats av prostatacancer. Foto: Martin Meissner
Bill Wyman, 79, har drabbats av prostatacancer. Foto: Martin Meissner
Enligt en talesperson har den tidigare Rolling Stones-basisten redan börjat behandlas för sjukdomen, som ska ha upptäckts i ett tidigt skede. Foto: Ollie Millington
Enligt en talesperson har den tidigare Rolling Stones-basisten redan börjat behandlas för sjukdomen, som ska ha upptäckts i ett tidigt skede. Foto: Ollie Millington
Basisten är gift med modellen Suzanna Accosta och har fyra barn. Foto: Pacificcoastnews
Basisten är gift med modellen Suzanna Accosta och har fyra barn. Foto: Pacificcoastnews

Bill Wyman har drabbats av cancer

Publicerad

Bill Wyman, 79, har drabbats av prostatacancer.

Enligt en talesperson har den tidigare Rolling Stones-basisten redan börjat behandlas för sjukdomen, som ska ha upptäckts i ett tidigt skede.

Bill Wyman, som var med i Rolling Stones från 1962 till 1993, har drabbats av cancer. Det rapporterar flera utländska medier.

– Bill Wyman, tidigare medlem i The Rolling Stones, har diagnostiserats med prostatacancer. Han behandlas just nu och väntas bli fullt återställd då sjukdomen upptäcktes i ett tidigt skede, säger en talesperson för Bill Wyman.

Bill Wyman föddes i London 1936 och började spela bas i Rolling Stones 1962. 31 år senare, 1993, valde han att lämna bandet för att i stället fokusera på sin solokarriär och bandet Bill Wyman's Rhythm Kings. Han har också en restaurang i London som heter Sticky Fingers.

 

LÄS MER: Bill Wyman på turné - sedan 50 år

 

Basisten är gift med modellen Suzanna Accosta och har fyra barn. Familjen har bett medierna att respektera deras privatliv under den svåra tiden.

Bill Wyman ersatte Dick Daylor i Rolling Stones

När Dick Taylor lämnade Rolling Stones för att gå vidare till Pretty Things ersattes han av Bill Wyman, som var den äldste medlemmen i bandet. Han var då 25 år gammal.

Bill Wyman spelade som sagt bas men hävdar också att han skrev det klassiska gitarriffet på "Jumpin' Jack Flash".

Under 80-talet var han gift med modellen Mandy Smith, som då var 18 år gammal. Bill Wyman, som var 52 år gammal, uppgavs då ha börjat dejta Mandy Smith redan när hon var 14 år gammal vilket orsakade en skandal.

 

LÄS MER: Bill Wyman: Aldrig ångrat att jag lämnade Stones

 

Bill Wyman uppträdde med Rolling Stones under bandets 50-årsjubileum 2012. Han har dock sagt att han inte är intresserad av att gå med i bandet igen.

– Jag lämnade Stones för att deras musik irriterade mig så varför ska jag gå tillbaka?, sa han till tidningen Bild 1998.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida