ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Baddräktskungen i tårar i "Den hemlige miljonären"

ANNONS:
I tisdagens avsnitt av "Den hemlige miljonären" besöker Panos Apadopoulos några av Göteborgs fattigaste områden.
Där träffar miljonären bland andra Monica Östlund som tillbringar sitt liv att hjälpa behövande människor.
- Det är ofattbart att att hon engagerar sig så, säger Panos med tårar i ögonen.
Det tredje avsnittet av Kanal 5:s "Den hemlige miljonären" följer Panos Emporis grundare, Panos Papadopoulos. Under en vecka besöker han några av de fattigaste områdena i Göteborg. Miljonären får han träffa hemlösa och de som försöker att hjälpa dem. En av människorna som lämnar ett starkt intryck på den 52-åriga baddräktskungen är Monica Östlund. Monica har själv varit missbrukare och hemlös. Nu tillbringar hon sin tid att hjälpa behövande människor.
- Jag har alltid känt mig ensam och utanför. Med de hemlösa, med de trasiga blev jag hel på något sätt, säger hon i programmet.

"Ofattbart"

Panos träffar Monica på caféet "En trappa ner" där hon jobbar som volontär och han blir rörd över hennes vilja att hjälpa andra.
- Det är ofattbart att hon engagerar sig så. Tänk om hon kunde lära oss att göra så, säger Panos medan tårar rinner nerför kinderna.
Tiden Panos tillbringar bland de hemlösa människorna väcker minnen från hans första månader i Sverige. Panos flydde från Grekland till Sverige 1977 och den första tiden i Göteborg hade han ingenstans att bo.
- Jag sov på golvet med några tidningar och filtar, säger Panos.

Skänker pengar

Efter ett par månader träffade han en landsmän som bjöd in Panos att bo hos honom.
- Jag känner ett starkt behov att hjälpa andra människor, det är många andra som hjälpt mig både i Grekland och i Sverige, säger Panos i programmet.
I slutet av programmet skänker Panos bort en del av sin förmögenhet till några han träffat under veckan.
"Den hemlige miljonären" sänds på tisdagar i Kanal 5.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: