ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Knut Knutsson, expert i SVT:s populära tv-program Antikrundan, har blivit utskälld av antikhandlare efter att han värderat ett dryckeskärl.
Knut Knutsson, expert i SVT:s populära tv-program Antikrundan, har blivit utskälld av antikhandlare efter att han värderat ett dryckeskärl.

Antikrundans stjärnor har gjort fler misstag

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Över två miljoner SVT-tittare litar blint på dem.
Men "Antikrundans" experter har gjort många stora felvärderingar.
- En antikhandlare ringde och skällde ut mig, säger Knut Knutson.
"Antikrundan" har gjort Knut Knutson, Claes Moser och Björn Gremne till tv-stjärnor. Med knivskarp expertis prissätter de svenska folkets dolda skatter. Men "Antikrundans" experter kan också göra fel. - I vår värld finns inga riktpriser. Våra värderingar grundas på kunskap och kännedom om marknadsvärdet. Vi ligger aningen i underkant vid våra värderingar, men hellre det än tvärtom, säger Knut Knutson.

Blev uppringd

För några år sedan värderade han en ölgås ( ett dryckeskärl) till 25 000 kronor. - Jag blev då uppringd av en antikhandlare som skällde ut mig och sa, att jag trissat upp priset något alldeles kolossalt. Men ölgåsen såldes sedan för närmare 40 000. - Å andra sidan, en nyrokkokostol från 1880 som man för tio år sedan värderade till en dryg tusenlapp är i dag värd 200 kronor. Så allt går inte upp, säger Knut Knutson. Tidigare i serien värderade Björn Gremne en porslinsanka till en bra bit över 50 000 kronor.

Såldes för 175 000 kr

Den lilla ankan har nu sålts på Bukowskis för hela 175 000 kronor. Men experterna erkänner att det också hänt att de tagit i överkant. Claes Moser: - Jag värderade en tavla av den danske konstnären Asger Jorn till cirka 500 000. Den är fortfarande osåld då man anser värderingen för hög. - Men jag vidhåller, att tavlan är värd närmare en halv miljon. Man ska inte glömma bort att en auktion är en handel under tidspress.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: