Anders Nunstedt betygsätter "Från nu till evighet" - låt för låt

Publicerad
Uppdaterad
Expressens musikredaktör Anders Nunstedt har lyssnat på Carolas kommande cd "Från nu till evighet":

Ingenting du säger

Oemotståndlig hitrock som bygger en bro mellan 80-talet och i dag. Strålande sång, vassa gitarriff och en briljant refräng.

Vem kan älska mig?

Nu undrar jag om Gud hör när jag ber" sjunger Carola i ballad som låter som om Elton John stött på Roxette på gospelkonvent i Bayern.

Stanna eller gå

Orientaliska slingor och rytmer. En kraftfull hitattack med tonartshöjning som sitter som en Hakan Sukur-frispark i krysset.

Jag ger allt

Titeln ljuger inte. "Jag ska kämpa tills jag dör" sjunger Carola i en intensiv upptempolåt som hade kunnat vara skriven av Jocke Berg.

Fast det är mörkt nu

Carola sjunger blågul kristen schlager ovanpå U2-ballad med elektroniska beats. Idén lät nog mer intressant än slutresultatet.

Jag lever livet

Enveten popschlager med Abba-körer. Skriven tillsammans med G:son, och det hörs: Känns som en schlagervinnare från 2007. Fotnot: Det färdiga albumet innehåller nio nya låtar, samt schlagervinnaren "Evighet"/"Invincible" och "Genom allt" som bonusspår.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida