ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
STIGANDE STJÄRNA. Det går bra för Alicia Vikander just nu. "Anna Karenina" har Sverigepremiär i dagarna, och snart börjar inspelningarna av nästa storfilm. Foto: BULLS Foto: Eero Hannukainen
STIGANDE STJÄRNA. Det går bra för Alicia Vikander just nu. "Anna Karenina" har Sverigepremiär i dagarna, och snart börjar inspelningarna av nästa storfilm. Foto: BULLS Foto: Eero Hannukainen

Alicia Vikander klar för ännu en storfilm

ANNONS:
Här kan du snart se Alicia Vikander

Anna Karenina

Sverigepremiär: 15 februari.

Regissör: Joe Wright.

Alicia Vikander spelar rollen som Kitty, som blir olyckligt förälskad i officeren Bronsky. Med bland andra Keira Knightley och Jude Law.

The Seventh Son

Sverigepremiär: Oktober.

Regissör: Sergei Bodrov.

Fantasyfilm där Alicia Vikander spelar en släkting till den onda häxan Malink. Med bland andra Jeff Bridges och Julianne Moore.

Hotell

Sverigepremiär: September.

Regissör: Lisa Langseth.

Filmen handlar om en grupp personer som tar in på hotell för att uppfinna sig själva på nytt. Med bland andra David Dencik och Mira Eklund.

The Fifth Estate

Sverigepremiär: I höst.

Regissör: Bill Condon .

Filmen handlar om hur Julian Assanges organisation Wikileaks grundades. Alicia Vikander spelar hustrun till Wikileaks tidigare talesperson i Tyskland. Med bland andra Benedict Cumberbatch och Daniel Brühl.

Son Of A Gun

Sverigepremiär: Oklart.

Regissör: Julius Avery.

Handlar om en mästerskurk, som har ett komplicerat förhållande till sin skyddsling. Det är ännu oklart vilken roll Alicia Vikander ska spela. Med bland andra Ewan McGregor, Brenton Thwaites och Jacek Koman.

Visa merVisa mindre

LONDON. Bioaktuella Alicia Vikander, 24, kan få ett av filmvärldens mest prestigefyllda pris i helgen.

Samtidigt är hon klar för ännu en storfilm.

Motspelare den här gången: Ewan McGregor.

Alicia Vikanders filmkarriär har gått spikrakt uppåt det senaste året - och det fortsätter på samma väg. Hon har tidigare hyllats för sina insatser i filmer som "Till det som är vackert", "A Royal Affair" - och fick mycket internationell uppmärksamhet för sin roll i "Anna Karenina".

Stjärna på uppgång

Framgångarna kan bli ännu fler när hon i helgen har chans att vinna ett av prisen vid den prestigefyllda Bafta-galan i London. Hon är nominerad i kategorin "Rising Star" och är därmed enligt juryn en av de mest lovande skådespelarna i världen.

- Jag skulle vilja tacka juryn för nomineringen. 2012 var ett fantastiskt år för mig och jag skulle vilja tacka alla som har ställt upp för mig hittills i min karriär, har Alicia Vikander tidigare sagt till BBC.

Samtidigt är det nu klart att hon ska medverka i ännu en storfilm.

Enligt Variety gör hon en roll i thrillern "Son Of A Gun", där Ewan McGregor spelar en av huvudrollerna. Det är ännu inte klart vilken roll den svenska stjärnan ska spela.

Inspelningarna startar inom kort i Australien.

Spelar mot Skarsgård

Från nästa fredag kan den svenska biopubliken se henne i "Anna Karenina", i vilken också svenske Bill Skarsgård har en roll.

Alicia Vikander spelar Kitty, som först är olyckligt förälskad i officeren Bronsky men senare hittar kärleken i godsägaren Levin.

Vikander har i intervjuer tidigare berättat om de tuffa inspelningarna i Ryssland.

- Åka till Ryssland var ett äventyr. Jag och några andra skådespelare var de lyckliga som fick åka på den resan. Det var extremt kallt. Det var i januari. Vi åkte med tåg och buss och var på en liten ö under fem dagar. Vi bodde i små stugor och hade inget varmvatten. Solen var uppe bara under några timmar, sa hon i intervju med magasinet Glamour.

"Hon är helt unik"

Hennes arbete fick både de andra skådespelarna och regissören Joe Wright att imponeras. Jude Law, som spelar en av huvudrollerna, sa i en intervju med Expressen i höstas:

- Alicia var bara så vacker och öppen, en riktig stjärna under inspelningen. Hon hade en massa härlig positiv energi och talang. Mängder av talang faktiskt.

Joe Wright sa samtidigt att det som väntar Alicia Vikander är ett liv som superstjärna.

- Hon är helt unik, sa Wright till Expressen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: