Henrik Schyffert fick sig en liten gliring av 9-åriga Sigrid: "Du träffade en snygg tjej från Syrien. Då helt plötsligt brinner du för flyktingfrågan". Foto: Sven Lindwall
Henrik Schyffert fick sig en liten gliring av 9-åriga Sigrid: "Du träffade en snygg tjej från Syrien. Då helt plötsligt brinner du för flyktingfrågan". Foto: Sven Lindwall
Henrik Schyffert och Nour el-Refai under "Hela Sverige skramlar"-galan i höstas. Foto: Mikael Sjöberg
Henrik Schyffert och Nour el-Refai under "Hela Sverige skramlar"-galan i höstas. Foto: Mikael Sjöberg

9-åringens skämt om Schyfferts relation

Publicerad

Här är vågade relationsskämtet i Melodifestivalen.

Under direktsändningen skämtade Sigrid, 9, om att Henrik Schyffert träffat en "snygg syrisk tjej" – komikern har tidigare skämtat om relationen med Nour el Refai.

– Du träffade en snygg tjej från Syrien. Då helt plötsligt brinner du för flyktingfrågan, sa Sigrid från scenen.

Under direktsändningen av Melodifestivalen gjorde Sigrid, 9, comeback i Melodifestivalen.

Sigrid, som gjorde succé i Melodifestivalen 2014, drog direkt flera fräcka skämt om Henrik Schyffert.

Vid ett tillfälle vädjade Sigrid till Schyffert att göra något meningsfullt.

Komikern svarade:

– Det gör jag väl. Jag anordnar insamlingsgalor, sa han.

 

LÄS MER: Därför stoppas Gina Dirawi och Henrik Schyffert av SVT

 

Sigrid: "Du träffade en snygg tjej från Syrien"

Då avbröt Sigrid:

– Du träffade en snygg tjej från Syrien. Då helt plötsligt brinner du för flyktingfrågan, sa Sigrid från scenen.

Under "Hela Sverige skramlar"-galan i höstas skämtade Henrik Schyffert och Nour el-Refai om sin relation. Komikerparet sa på scenen att de bodde ihop.

Innan han klev av scen sa han:

– Får ni chansen ta in en jättesexig ung syrisk tjej.

Nour svarade:

– Du ville bara duscha med mig, skämtade Nour El-Refai.

 

LÄS MER: De vinner – och de kommer sist

 

Sigrid hånade Henrik Schyffert

Sigrid hånade även Henrik Schyfferts ålder.

– Är han programledare? Oj, jag trodde hangar en jättestor fästing på dig (Gina). Allt det där gråa. Förlåt. God kväll farbror, sa Sigrid.

Henrik Schyffert replikerade:

– När jag var ny i branschen var jag också så där kaxig, sa han från scenen.

Då svarade Sigrid med ett hån mot Schyfferts omtalade indiandräkt, som han bar när han ledde Melodifestivalen senast.

– Hallå, jag är inte ny i branschen. När jag var 4 år fick jag mitt första jobb. Jag är nio år och har varit med i Melodifestivalen lika många gånger som du. Jag klädde ut mig till indian och visade rumpan när jag var ett år. Inte när jag var 101 år, sa Sigrid från scenen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida