EXPRESSEN.SE
Jonas Ivarsson från Stockholm  blev nästan påkörd bakifrån av en fullastad timmerbil när hans XC60 plötsligt tvärdog. Bilen på bilden är en annan.

Jonas Ivarsson från Stockholm blev nästan påkörd bakifrån av en fullastad timmerbil när hans XC60 plötsligt tvärdog. Bilen på bilden är en annan.

Foto: Volvo

Visa i helskärm
1/1

Volvon dog – nära krasch med timmerbil

Jonas Ivarssons nya Volvo XC60 stannade plötsligt i en rondell.

Och felet på bilen kunde ha fått katastrofala konsekvenser.

Han lyckades med nöd och näppe undvika att bli rammad av en timmerbil.

– Det var väldigt nära, säger han.

Jonas Ivarsson från Stockholm, har en nästan ny Volvo XC60 AWD med den aktuella femcylindriga dieselmotorn. Och han har vid flera tillfällen fått känna på problemet som Volvo nu ska åtgärda med en ny mjukvara.

Vid två separata tillfällen har bilen plötsligt stängt av sig när Jonas kört med sin bil på motorvägen. De båda incidenterna blev odramatiska, hittills har inga olyckor rapporterats som kan härledas till problematiken med mjukvaran. Jonas Ivarsson kunde lugnt köra vidare när bilen startat om sig efter någon sekund.

LÄS MER: Volvo har inte varnat för problemet

Två decimeter från att bli påkörd

Det blev dock betydligt mer dramatiskt när spöket i Volvobilens elektronik visade sig mitt i en rondell. Ivarsson körde genom Eksjö när bilen plötsligt stängde av sig i en rondell och tappade all kraft. Bakom sig hade han en fullastad timmerbil med en förare som inte var beredd på att Volvon framför skulle stanna till.

– Det var väldigt nära – vi pratar om två decimeter – från att jag blev påkörd, säger Jonas Ivarsson.

Vid upprepade tillfällen har Jonas Ivarsson berättat om problemet med sin bil, men han är allt annat än nöjd med det bemötande han fått från Volvo.

– Responsen från Volvo har inte varit bra. Det har inte trott på mig. Den första gången jag påtalade detta för Volvo sa de bara att jag skulle höra av mig om det hände igen.

Nu har Jonas Ivarsson kontaktats av sin Volvohandlare och uppmanats komma in med bilen för en uppdatering.