EXPRESSEN.SE
Volvos nya USA-chef Lex Kerssemakers tar emot priset på bilsalongen i Detroit.

Volvos nya USA-chef Lex Kerssemakers tar emot priset på bilsalongen i Detroit.

Foto: Carlos Osorio

Volvo XC90

Volvo XC90

Foto: Volvo

Volvo XC90

Volvo XC90

Foto: Volvo

Volvo XC90

Volvo XC90

Foto: Volvo

Visa i helskärm
1/1

Volvo XC90 årets suv i USA

En försäljningssuccé och nu också hyllad av kritikerna.

Volvo XC90 utsågs till North American Truck of The Year vid bilsalongen i Detroit.

Och om en dryg månad kan XC90 få ytterligare ett prestigefullt pris.

Volvo XC90 är i final i prestigefyllda Årets Bil i Europa. Och redan nu kan XC90 skryta med en fin utmärkelse. Bilsalongen i Detroit - där Volvo premiärvisar nya S90 - började på allra bästa sätt för Volvo.

Nya XC90 fick priset som årets bästa suv - ett pris som vanligtvis går till någon av de stora amerikanska pickuperna eller suv:arna. Volvo vann priset även 2003 - och också då handlade det om modellen XC90.

LÄS MER: Volvo slår rekord – når drömgränsen

”Vi är helt överlyckliga”

För Volvo var priset viktigt med tanke på hur Volvo vill sparka igång försäljningen i USA. Priset kommer att användas i marknadsföringen av XC90 under det andra försäljningsåret och kommer säkert också att spilla över på sedanen S90.

- Vi är helt överlyckliga, kommenterade Volvos nya USA-chef Lex Kerssemakers som när han fick ta emot priset passade på att berätta att det kommer fler spännande nyheter från Volvo framöver.

Kan även bli ”Årets Bil” i Europa

Volvo har med XC90 till final - som en av sju bilar - i Årets Bil i Europa. Där väntas Volvo slåss om segern med främst Opel Astra och Mazda MX5.

Förra veckan presenterade Volvo ett nytt försäljningsrekord för 2015 med över 500 000 sålda bilar och i februari väntas Volvo presentera en rejäl ekonomisk vinst för sitt fina fjolår.