EXPRESSEN.SE
Volvo S90 R-Design

Volvo S90 R-Design

Foto: Carpix

Volvo S90 R-Design

Volvo S90 R-Design

Foto: Carpix

Volvo S90 R-Design

Volvo S90 R-Design

Foto: Carpix

Volvo S90 R-Design

Volvo S90 R-Design

Foto: Carpix

Visa i helskärm
1/1

Volvo S90 R-Design – här är första bilderna

Volvo presenterade nyligen sin kommande S90.

Men designpaketet R-Design som ska göra modellen lite tuffare försöker de fortfarande hålla hemligt.

De har dock inte lyckats så bra – här har bilen nämligen fångats på bild.

Volvo S90 kommer att ersätta Volvo S80 som nu tas ur produktion. Och den nya bilen hade officiell premiär på bilsalongen i Detroit nyligen.

I samband med detta presenterades också de svenska priserna, den stora premiumsedanen kommer att kosta från 329 000 kronor – och i priset ingår då den allra senaste säkerhetstekniken med delvis automatisk körning i upp till 130 km/tim.

S90 är en elegant bil med en rätt sofistikerad attityd.

Vill man ha en lite tuffare och mer sportig design är det versionen R-Design som gäller. Volvo har ännu inte visat upp den här versionen, men nu har den ändå fångats på bild under tester.

AVGJORT: Volvo XC90 är säkraste bilen – någonsin

Störst skillnad i fronten

Den tydligaste skillnaden mot vanliga S90 hittar vi i fronten. Här hittar vi en helt ny och kraftfullt markerad frontspoiler med bland annat större luftintag nere i hörnen under strålkastarna.

Bilderna visar att testbilen är maskerad på vissa ställen, till exempel dimljusen i fram. Även backspeglarna verkar vara maskerade, förmodligen för att de kommer att komma i matt aluminium och för att det skulle dra för mycket uppmärksamhet till sig om man visade dem redan nu.

BILDEXTRA: Kias nya suv – väldigt lik XC90

Kommer att få unika fälgar

S90 R-Design lär också få speciella fälgar som ska ge bilen ett mer aggressivt och sportig uttryck, men de sitter inte på bilen nu. Här körs bilen på vinterdäck och det kan vara den enkla anledningen till att de riktiga fälgarna inte är monterade på bilen.

Hur mycket en S90 R-Design kommer att kosta är inte klart. Men om vi jämför med prispåslagen för de olika utrustningspaketen på XC90 kan vi gissa oss till att Volvo S90 R-Design kommer att kosta från knappt 400 000 kronor.