EXPRESSEN.SE
Golf får både facelift och nya motorer.

Golf får både facelift och nya motorer.

Foto: VW

Visa i helskärm
1/1

Volkswagen satsar på nya turbomotorer

Volkswagen kommer att ersätta två av sina motorer i samband med att faceliften av VW Golf presenteras.

De nya motorerna är turboladdade fyrcylindriga 1,5 litersmotorer och ska vara både lättare och mer ekonomiska på sikt än sina föregångare: 1,4 TSI- och 1,6 TDI-motorerna.

Det avslöjade Volkswagens varumärkeschef Herbert Diess under bilmässan i Detroit, USA.

– De nya motorerna ska göra sin debut i ansiktslyftningen av Golf VII. Men de kommer inte att finnas där från början, berättade Herbert Diess, enligt sajten Worldcarnews.

Den ansiktslyfta VW Golf VII ska, enligt planerna, presenteras i slutet av 2016. De nya motorerna ska introduceras 2017, enligt Herbert Diess. Exakt när är inte klart.

– Vi kommer att lansera motorerna när det blir logiskt att producera dem på grund av koldioxidförordningar. Detta eftersom de är dyrare än de nuvarande motorerna, sa han under Volksvagens presskonferens på bilmässan i Detroit.

1,4 TSI ska ersättas av en 1,5-liters bensinmotor medan 1,6 TDI ska ersättas av en 1,5-liters diesel.

BILDER: Se VW:s nya tuffa terrängsuv

Nya motorerna i en mängd modeller

De nya motorerna kommer att placeras i flera olika modeller i Volksvagen-koncernens sortiment: Volksvagen, Audi, Seat och Skoda.

Herbert Diess poängterar att motorerna inte är helt nya, utan ska ses som avancerade vidareutvecklingar av motorerna de ersätter.

Förutom de två 1,5-litersmotorerna kommer den tyska biltillverkaren Volkswagen även att introducera en 1,0-litersmotor med turboladdning samt tre cylindrar.