EXPRESSEN.SE
Visa i helskärm
1/1

VIDEO: Nya Volvo V90 – se lanseringsfilmen

Det var ingen skräll att premiärvisningen av Volvo V90 skulle bli en av årets största bilnyheter i Sverige. Men att en kombi skulle få så stor uppmärksamhet i internationell press var inte lika väntat.

"Det är bara att brista ut i ett leende och se återkomsten av Volvo-kombin" skriver the Verge.

Kanske rider V90 på vågen efter de stora internationella framgångarna som Volvo hade med XC90. Ingen har haft möjlighet att göra något riktigt test på den nya kombin än, men efter torsdagens premiärvisning i Stockholm kan knappt någon med det minsta bilintresse ha missat att den nu är officiell.

BILDEXTRA: Se nya Volvo V90 inifrån och ut

Volvo tror på kombi-konceptet

Ute i världen är Volvo fortfarande tätt förknippade med kombi-bilar. Det är ett faktum att vi vurmar mer för den karosstypen i Sverige, men Volvo tror att det kan bli ändring på det med V90. Och under gårdagen drog den på sig stor uppmärksamhet och många lovord i internationell press.

"Om du har sett Volvo S90 och dina ögon är som våra, så måste du tycka väldigt mycket om den. Nu är det dags att träffa dess mer praktiska syskon. Det här är den nya V90, och vi är beredda att argumentera för att den ännu stiligare än sedanen, skriver Top Gear.

Lyckad marknadsföring

Vissa påstår att Volvo gör allting rätt just nu. När det kommer till marknadsföringen av de nya fordonen är det ett påstående som är svårt att argumentera mot. Nu har tillverkaren släppt den första reklamfilmen för bilen.

"Det är bara att brista ut i ett leende och se återkomsten av Volvo-kombin. Och se på den här fantastiskt svenska lanseringsvideon", skriver den amerikanska tekniksajten the Verge.

När V90 snart blir tillgänglig för provkörning får vi se om den kan leva upp till sitt redan goda rykte.