EXPRESSEN.SE
Jerry Seinfeld säljer tre rariteter från Porsche – bara en liten del av en stor samling bilar.

Jerry Seinfeld säljer tre rariteter från Porsche – bara en liten del av en stor samling bilar.

Foto: Gooding & Company
Visa i helskärm
1/1

Jerry Seinfeld säljer Porsche-dyrgripar

 

Nu rensar Jerry Seinfeld i garaget. I vår säljer han tre klassiska Porsche-modeller, värderade till 10 miljoner dollar.

– Det är dags att någon annan får njuta av de här bilarna, som jag gjort, säger komikern.

Jerry Seinfeld är tokig i bilar och det gäller i synnerhet Porsche. Komikern har en imponerande samling bilar – och i ett specialbyggt garage på Manhattan förvarar han uppemot 50 bilar från Porsche. Enligt uppgift står världens första Porsche 911 parkerad här. Men nu är det dags för en garagerensning. Seinfeld ska göra sig av med tre riktiga dyrgripar:

Porsche 550 Spyder från 1955 i originalskick – även lacken. Sportbilen har bara rullat 1 600 mil och är värderad till mellan 5 och 6 miljoner dollar.

Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Spider från 1958. Det här är en ovanlig bil som bara byggts i 151 exemplar. Värderad till 2-2,5 miljoner dollar.

Porsche 911 Carrera 3.0 IROC RSR från 1974. Det här är en av femton racerbilar som byggdes för IROC-serien på sjuttiotalet, värderad till 1,2-1,6 miljoner dollar.

LÄS MER: Den här Porschen kan vara årets sämsta bilköp

”Ser mig inte som bilsamlare”

Men alla bilar till trots säger Jerry Seinfeld att han inte ser sig som bilsamlare.

– Jag har aldrig köpt en bil som en investering. Jag ser mig inte ens som bilsamlare. Jag bara älskar bilar. Jag älskar fortfarande de här bilarna, men det är dags att skicka ut dem i världen igen så att någon annan kan njuta av dem, det har jag gjort, säger Jerry Seinfeld i ett pressmeddelande som skickats ut av auktionshuset.

Gooding & Company har fått förtroendet att sälja bilarna på en av världens snobbigaste bilauktioner på Amelia Island 11 mars.