EXPRESSEN.SE
Elon Musk framför Tesla X.

Elon Musk framför Tesla X.

Foto: Scott Strazzante

Foto: Gareth Cattermole

Visa i helskärm
1/1

Teslas Model 3 ska visas i Los Angeles

Ett meddelande på Teslaklubbens hemsida kan ha avslöjat Elon Musks planer på att visa nya Model 3 vid ett event i Los Angeles senare den här månaden.

Tesla hoppas att lågprisbilen Model 3 ska bli det stora genombrottet för elbilen i världen.

Redan i slutet av mars väntas Tesla visa upp den mycket omtalade tredje modellen i programmet - Model 3. Trean är en bil i samma storleksklass som Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes C-klass och enligt tidigare uppgifter ska Model 3 kosta från 35 000 dollar.

Med sedvanliga rabatter i USA kan priset bli så lågt som 25 000 dollar - motsvarande lite drygt 220 000 kronor. Med det låga priset hoppas Tesla att elbilen får sitt stora genombrott i USA.

Tidigare har Tesla sålt den större och lyxigare Model S och under det här året ska Tesla börja sälja den sjusitsiga suv:en Model X på flera marknader i Europa.

Tillverkningen av Model 3 är planerat att starta först i början av 2017 så bilen som ska visas i Los Angeles är specialbyggd model. Men Model 3 ska gå att beställa hos Tesla-butikerna redan den 31 mars i år och via internet den 1 april.

Räckvidden från batterierna väntas bli 35-45 mil på en laddning.

Eventet i Los Angeles väntas bli storslaget och enligt samma modell som Apple använt sig av med en rejäl presentation av vd:n Elon Musk om Teslas vision.