EXPRESSEN.SE
Här är den sågade bilen – som trots allt kanske inte är så dålig.

Här är den sågade bilen – som trots allt kanske inte är så dålig.

Foto: Blocket

Foto: Blocket

Visa i helskärm
1/1

Säljer anstötligt ful Renault på Blocket

Trodde ni att alla väljer att framställa sin bil i bästa möjliga dager när den ska säljas?

Inte.

Arne Nilsson i Örnsköldsvik öser galla över sin Renault Menage Scénic RX4 4WD i annonsen på Blocket.

" Detta är alltså en anstötligt ful fyrhjulsdriven cross-over, som enligt mig borde blivit överkryssad redan på idéstadiet, skriver han i början av annonsen."

Han har själv inte köpt bilen utan fått ärva den av sin avlidna svärfar. Men den "usla" bilen visar sig vara riktigt prisvärd.

Exemplaret av Renault Menage Scénic RX4 4WD - av 2000 års modell - är nyskattat och nybesiktigat och har gått strax över 20 000 mil. Bilen får anses slumpas bort för ett kanonpris: endast 12 000 kronor.

– 12 000 kronor, billigare vid affär. Inga löjliga krav på snabb affär eller någonting. Bara jag slipper ha den på gården, den har dåligt inflytande på min maskinpark, avslutar Arne Nilsson Blocket-annonsen.

LÄS MER: Unik Saab -69 på Blocket – har bara rullat drygt 2000 mil

Bra markfrigång – så man kan överge den långt in i skogen

För de 12 000 kronorna kommer köparen att få en hel del. Bland annat detta:

 Fungerande klimatanläggning som bland annat kyler en förvaringsbox vid växelspaken. (Som av en händelse precis rymmer en liten vinpava och en burk grodlår).

 Fem separata svarta skinnstolar, som går att fälla ihop och ge mer plats i bagageutrymmet. ”Drar man i fel spak så lossnar de ur golvet och fäller ihop sig till ett litet paket som får plats i en damhandväska”.

 Kopplingen bytt för inte så många mil sedan - efter ett misslyckat försök att dra ett lastbilssläp.

Bra markfrigång. "Markfrigången och hasplåtarna är utmärkta egenskaper om man skulle vilja köra den långt, långt ut i skogen där ingen kan hitta den", skriver Arne Nilsson.

Dessutom finns, som Arne Nilsson beskriver: "Massor av elektriskt bling-bling, som faktiskt funkar om man ber en liten bön innan man rör någon knapp, utom stereon som tjatar om något hemligt lösenord. Jag kan inte franska, så den har jag aldrig fått igång.

LÄS MER: Unik Saab -69 på Blocket – har bara rullat drygt 2000 mil