EXPRESSEN.SE

Privatleasing – fällor som kan stå dig dyrt

Privatleasing är det nya modeordet i bilbranschen. Att leasa - eller egentligen hyra - en ny bil kan verka lockande. Och det är för många ett vettigt och bra sätt att skaffa sig en ny, miljövänlig och trafiksäker bil.

Men det finns en hel del fallgropar och det gäller att välja rätt bil och rätt leasingavtal.

Här är 10 punkter som hjälper dig att välja rätt. Vi har också kryddat med några riktigt bra bilval för dig som funderar på ett privatleasa en bil.

Allt om bilar>Privatleasing
Publicerad 5 jan 2016 11.37
Se upp för gamla bilar
Ser ny ut – men är en gammal modell
1 av 11

1. Se upp för gamla bilar

Det är rätt fräckt - men vi har noterat att det här och där förekommer erbjudanden på utgående modeller. Och det är till exempel skillnad på en Opel Astra modellår 2015 och modellår 2016. Stor skillnad. Bilföretagen är inte så nogräknade när de erbjuder utgående modeller till de som vill köpa en bil och de verkar vara ännu fräckare till privatleasingkunder. Här gäller det verkligen att se upp så att du inte tvingas betala lika mycket för en klart sämre bil än för den nya och modernare. Enklast är att googla bilmodellen och läsa på när det är modellskifte på gång. Och kom ihåg att alltid fråga handlaren vilket modellår det är på bilen alternativt när bilen är byggd. Årsmodell enligt registreringsbeviset är tyvärr inte till någon hjälp alls.

Nästa: storleken har betydelse


1 av 11