EXPRESSEN.SE
Nya programledaren Chris Evans har svårt att prata medan han kör bil, vilket ställer till med problem under inspelningarna.

Nya programledaren Chris Evans har svårt att prata medan han kör bil, vilket ställer till med problem under inspelningarna.

Foto: Youtube

Visa i helskärm
1/1

Pinsamt problem för nya Top Gear-gänget

Rappa kommentarer och tuff bilkörning.

Det receptet har gjort ”Top Gear” till en global succé.

Men när ett nytt team nu tar över showen har det blivit stora problem här.

Det visar sig nämligen att nya programledaren Chris Evans har svårt att prata samtidigt som han kör bil.

Inspelningarna av nya ”Top Gear”, som har premiär under våren, har präglas av kaos.

Enligt flera brittiska medier har ett antal personer slutat på grund av konflikter.

Flera personer i tv-teamet vet för lite om bilar.

Och nya programledaren Chris Evans, som tar över efter Jeremy Clarkson som sparkades efter ett bråk, kraschade en splitter ny Jaguar första gången han körde på ”Top Gears” testbana. Nu visar det sig att han kan ha ännu större problem att brottas med.

”Stakar sig genom replikerna”

BBC:s serie har blivit en jättesuccé, mycket tack vare att Jeremy Clarkson och hans följeslagare James May och Richard Hammond har levererat en aldrig sinande ström av rappa kommentarer när de rattat de bilar som körts i programmen. För Chris Evans verkar det inte gå lika lätt.

Enligt en källa till The Sun har den nya programledaren nämligen svårt att köra bil och prata samtidigt, något som alltså hela showen bygger på.

– Jeremy, Richard och James kunde göra det här utan några problem på en eller två tagningar. När det gäller Chris slutar det ofta med att han stakar sig när han ska leverera sina repliker. De professionella förarna som jobbar med programmet måste också rycka in och täcka upp er för honom, vilket gör kamerateamet frustrerade, säger källan till The Sun.

BEGAGNAT: Vi tipsar om 51 bra suvar i vinter

Behöver träning

Det problem som Chris Evans sägs ha med att köra bil och prata samtidigt är inte ovanligt. Enligt doktor Carol Cooper som The Sun talat med krävs det träning för att klara det.

– Det krävs koncentration för att köra. Det är inte konstigt att man kan tycka att det är svårt att samtidigt ägna sig åt något annat. Den vanligaste anledningen till att man inte är kapabel att köra och göra något annat, som att till exempel kommentera, är att hjärnan inte har lärt sig att göra det. Men med tid och träning borde han kunna klara det, säger Cooper till The Sun.