EXPRESSEN.SE
Volkswagen är vanligaste bilmärket bland otrogna enligt en ny undersökning.

Volkswagen är vanligaste bilmärket bland otrogna enligt en ny undersökning.

Foto: VW

Visa i helskärm
1/1

Otrohet vanligast bland VW-ägare

Volkswagenägare är mest otrogna mot sina partners.

Hela 22 procent av alla män och 18 procent av alla kvinnor som har utomäktenskapliga förbindelser kör nämligen en bil från den tyska biltillverkaren.

Det framgår av en undersökning som gjorts av den inte helt rumsrena dejtingsajten IllicitEncounters.com.

Kanske ska man ta den här undersökningen med en stor nypa salt – men enligt en undersökning som gjorts av den brittiska dejtingsajten IllicitEncounters.com bör man se upp lite extra om man har en partner som kör Volkswagen. Dejtingsajten har ställt ett antal frågor till 1 000 av sina medlemmar, bland annat har det handlat om vilka typer av bilar de har. Och svaren är inte speciellt smickrande för Volkswagen: Hela 22 procent av alla otrogna män och 18 procent av de otrogna kvinnorna uppger att de har en bil från tillverkaren. På andra och tredje plats över bilmärken som körs av dejtingsajtens medlemmar kommer Mercedes och Audi.

LÄS MER: Så avslöjar bilen dina partisympatier

VW fuskar – och det gör ägarna också

– Det här är en fantastisk matchning. Volkswagen blev nyligen ökända för att ha fuskat med utsläppstest – och det visar sig nu att människor som kör bilarna inte har något emot att fuska lite själva, säger talespersonen Christian Grant från IllicitEncounters.com.

Undersökningen från dejtingsajten visar också att många män tror att bilen spelar stor roll när man ska imponera på en dejt, hela 61 procent har uppfattningen att en lyxig bil har betydelse.

– En bil är ett statement. Det handlar om ditt välstånd, din jobbstatus, intelligens – man kan få reda på mycket om en människa bara genom att titta på vad de kör för bil, säger Christian Grant.

Kvinnorna i undersökningen delar dock inte den uppfattningen, här är det bara 25 procent som säger att de bryr sig om vilken bil en tilltänkt dejt har.