EXPRESSEN.SE

Foto: Polestar

Foto: Polestar

Visa i helskärm
1/1

Nytt trim förstärker starkaste Volvomotorn

Nya generationen Polestar Performance-optimering har introducerats Volvos nya T6-modeller med fyrhjulsdrift.

Optimeringen fanns tidigare bara till Volvo XC90 – men görs från och med nu tillgänglig även för S60, V60 och XC60 T6 AWD.

Så här starka blir motorerna.

Polestar har en optimering som gör den starkaste Volvomotorn T6 ännu starkare. Tidigare har den funnits tillgänglig till XC90 och till de framhjulsdrivna versionerna i 60-serien, alltså S60, V60 och XC60. Nu kommer den också att erbjudas till AWD-versionernas av dessa bilar.

T6-bilarna i Volvos 60-serie får i och med den nya optimeringen 310 hästkrafter och 430 Newtonmeter. XC90 får en effekt på 334 hästkrafter och ett vridmoment på 440 Newtonmeter.

Mer än effekt

Men det handlar inte bara om öka effekt. Polestaroptimeringen ger bland annat också snabbare växlingar, mer kraft i mellanregistret och optimerad gasrespons.

– Vi har spenderat oerhört mycket tid och energi på att skapa ett balanserat paket för prestandaorienterade Volvoförare, där vi använder oss av samma filosofi och arbetssätt som när vi utvecklar tävlings- och prestandabilar, säger Thed Björk, racing- och utvecklingsförare för Polestar Cyan Racing.