EXPRESSEN.SE
Nya E-klass

Nya E-klass

Foto: Mercedes

Nya E-klass

Nya E-klass

Foto: Mercedes

Nya E-klass

Nya E-klass

Foto: Mercedes

Nya E-klass kan också beställas med klassisk grill

Nya E-klass kan också beställas med klassisk grill

Foto: Mercedes

Visa i helskärm
1/1

Mercedes E-klass: Se första bilderna

Den nya generationen av Mercedes E-Klass kommer att bli en tuff konkurrent för nya Volvo S90.

Modellen har officiell premiär på bilsalongen i Detroit, men redan nu har bilder på bilen läckt ut.

Kanske finns det anledning för Volvos chefer att vara lite nervösa.

E-Klass har länge varit en viktig modell för tyska Mercedes. Och snart är det dags för en helt ny generation av bilen, premiären kommer att ske under bilsalongen i Detroit om ungefär en vecka. Redan nu har ett flertal bilder som visar bilen helt omaskerad läckt ut – och de visar en bil som går helt i linje med andra nyare Mercedesmodeller.

Mercedes har tidigare visat bilder på inredningen i den kommande bilen och här är släktskapet med den större lyxsedanen S-Klass tydligt. Kupén domineras av en gigantisk dubbelskärm som ersätter all traditionell analog instrumentering. Skärmen, som är tillval, består av två stycken 12,3 tumsskärmar som monteras bredvid varandra går att ställa in för olika utseenden. Föraren kan välja mellan Classic, Sport och Progressive.

BEGAGNAT: 41 drömbilar till budgetpris

Två fronter till modellen

Även exteriören visar att Mercedes E-Klass har fått låna design av sin storebror, framför allt i aktern. E-Klass kommer med två olika fronter, en lite sportigare och en mer klassisk med Mercedesstjärna på motorhuven. Här är nya E-Klass mycket lik mellanklassbilen C-Klass.

Mercedes har ännu inte kommunicerat några tekniska data om den kommande modellen, men flera medier uppger att den kommer att bli några centimeter längre än sin föregångare, vilket borde betyda bättre innerutrymmen.

Det finns också uppgifter om en helt nyutvecklad tvålitersdiesel som kommer att sitta i modellen vid lansering. Enligt uppgifter ska den ge E-Klass en bränsleförbrukning på under fyra liter per tio mils blandad körning.

Flera andra motorer, både dieslar och bensinare, kommer också att erbjudas. Vi återkommer med information om dem längre fram.