EXPRESSEN.SE
Nya E-klass.

Nya E-klass.

Foto: Mercedes

Visa i helskärm
1/1

Mercedes E-klass – här är svenska priset

Nu är de svenska priserna för nya Mercedes E-Klass klara. Och det är framför allt två olika paket baserade på E 220 d som kommer att bli storsäljare: Fleet Edition för tjänstebilskunderna och SE Edition för privatkunderna.

Nu startar försäljningen av nya Mercedes E-klass. Till att börja med lanseras dieseldrivna E220 d på 194 hästkrafter och bensindrivna E 200 på 184 hästkrafter. Mercedes har satt ihop två skräddarsydda paket för svenska kunder.

Tjänstebilsförarna får betala 354 000 kronor för Fleet Edition – under 8 basbelopp. Privatkunderna hänvisas till SE Edition för 375 900 kronor.

Kommer i Avantgarde-version

Bilarna levereras i Avantgarde-utförande, med ett lite sportigare utseende på in- och utsida. Bland annat har den här versionen grillen med den stora Mercedes-stjärnan, och har alltså inte det klassiska huvornamentet som Elegance-versionen.

En mängd teknik ingår från start; autobroms med fotgängardetektering, parkeringsassistent och navigation.

Naturligtvis finns en riktigt lång lista med tillval. Cockpit display har hämtats från S-klass och består av två stora widescreen-skärmar. Med Remote Park Pilot kan du parkera bilen med en app, också när du inte sitter i bilen. Digital nyckel i din telefon är ett annat kul tillval.

BESKEDET: Mercedes bygger ”Cross Country”

Första leveranserna i april

Säkerhetsfunktionerna är uppgraderade. Tillvalet Drive Pilot kör din bil automatiskt i bilköer, och här ingår funktioner som filhållningsassistent, adaptiv farthållare och styrassistent. En annan nyhet är väjningsassistent för fotgängare.

De första bilarna rullar ut i april. Det går också att beställa E 350 d med 258 hk redan nu, men den kommer först i sommar. Listpriset landar på 509 900 kronor, och då ingår 9-växlad automatlåda som standard.

LISTA: 13 bästa bilarna som kommer i år – värda att vänta på!