ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Koenigsegg Agera R krossar Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia är riktigt snabb. Men i dragrace mot Koenigsegg Agera R ser den nästan ut att stå still när den blir frånåkt av den svenska supersportbilen.

ANNONS:
FAKTA

Mer från Teknikens Värld


FILM: Ferrari 458 Italia vs Koenigsegg Agera R

Visa merVisa mindre
Läs mer om Koenigsegg
Sverige leder över Italien redan innan matchen ens hunnit börja för på papperet är de 1 115 hästkrafterna i Koenigsegg Agera R nästan dubbelt så många som i Ferrari 458 Italia med futtiga 570 stycken. Ferrarin gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder, Koenigsegg Agera R samma sprint på 2,9 sekunder, alltså "bara" halvsekunden snabbare.
Men hur ser det ut i verkliga livet på en lång flygraka? Nosar den för dagen vita italienaren den röda svenskan (färgerna brukar vanligtvis vara de omvända på dessa båda bilar) i rumpan? Icke!

Totalkross

Ferrarin har helt enkelt inte en chans. På testbanan utanför Ängelholm ser det nästan ut som att Ferrarin står still i jämförelse med Agera R. Sistnämnda är förresten nybliven världsmästare, sex gånger om. Bland annat som snabbaste bil att nå 300 km/h.
När matchen är över blev det alltså inte bara seger för Sverige, vi måste kalla segern en totalkross. Men det var ju väntat.

Se racet mellan Ferrari 458 Italia och Koenigsegg Agera R på film via länken här intill.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: