ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Jan-Erik Berggren: Hoppas inte för mycket

TROLLHÄTTAN. Kina eller Indien? Men Trollhättan ska inte hoppas för mycket på den nya ödesdagen på tisdag.

ANNONS:

12-13 miljarder i skulder. Fingret på några oklara affärer sedan GM-tiden och så offentlighet till anbudsförfarandet. I bästa fall pekas en budgivare ut som favorit och först i kö till slutförhandlingar.

Det är vad vi kan vänta oss av konkursförvaltarnas bouppteckning som ska presenteras på tisdag - första arbetsdagen efter påsk. Indiska Mahindra-Mahindra och Youngman påstås ligga längst fram och bäst till av den "handfull" anbud på hela Saab som konkursförvaltaren påstås sitta på. Några nya bud och mer konkreta förslag väntas komma före och under påskhelgen.

Det låter spännande, det kittlar lite i den Saab-nerv som arbetat så hårt de senaste två åren.

Men tyvärr. Jag vill inte förstöra festen i Trollhättan men vi ska inte förvänta oss några underverk.

GM sitter fortfarande på ett veto och Saab-affären kommer återigen i sämsta möjliga läge. GM Europa befinner sig i fritt fall troligen ser vi ett par stängda Opel-fabriker de kommande åren.

Att GM i det läget ska ge Saab sin välsignelse , efter månader av no-no , känns avlägset.

GM har nyligen valt att arbeta med Peugeot och Citroën, en allians som inte heller direkt stärker Saabs ställning i Detroit.

Det utesluter dock inte att Mahindra-Mahindra eller Youngman kan köpa Saab, till exempel för att börja utvecklingen av något nytt, som elbilar eller ladd- hybrider.

Så - tyvärr. En vit 9-3 sedan, av allt att döma var det den sista Saaben som rullades av bandet i Trollhättan.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: