EXPRESSEN.SE
BÄSTSÄLJARE. Den här bilen sålde i över en miljon exemplar under 2011. Vilken bil det är får du veta i listan!

BÄSTSÄLJARE. Den här bilen sålde i över en miljon exemplar under 2011. Vilken bil det är får du veta i listan!

Visa i helskärm
1/1

Här är världens mest sålda bil

Vilken bilmodell sålde i flest exemplar under 2011? Ford Fiesta, Tata Nano eller kanske Toyota Prius? Nej, två av dem är visserligen med på topp 25-listan men de nådde inte upp till absoluta toppen som krävde mer än en miljon sålda bilar.

Chevrolet har för inte så länge sedan gått ut med informationen av deras världsbil Cruze är världens mest sålda modell under 2011. Men det stämmer inte. Cruze är visserligen med högt uppe på listan över världens 25 mest sålda bilmodeller förra året men har inte en chans mot toppduon som sålde i vardera drygt en miljon exemplar.

Pickisar är populära

Toyota Hilux är en annan populär bil som är bästsäljande modell i hela 33 olika länder världen över. Men inte ens det hjälper Hilux att komma upp i toppen sett till den globala försäljningen. En annan populär pickup, Fords F-serie, är år efter år bästsäljande på den amerikanska marknaden, men det hjälper föga jämfört med de bilar som går bäst överlag.
Vilka bilmodeller tror du var världens mest sålda under 2011? Svaret har du i listan som du hittar länk till här intill.