EXPRESSEN.SE
Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet

Foto: Andreas Mau/Carpix

BMW Z5

BMW Z5

Foto: Andreas Mau/Carpix

BMW X5

BMW X5

Foto: Andreas Mau/Carpix

BMW 3-serie

BMW 3-serie

Foto: Andreas Mau/Carpix

Mercedes pickup

Mercedes pickup

Foto: Carpix

Renault Megane Sport Tourer

Renault Megane Sport Tourer

Foto: Andreas Mau/Carpix

Opel Insignia

Opel Insignia

Foto: Andreas Mau/Carpix

Maserati Levante

Maserati Levante

Foto: Andreas Mau/Carpix

Mercedes S-klass

Mercedes S-klass

Foto: Andreas Mau/Carpix

Visa i helskärm
1/1

Här är tillverkarnas hemliga bilmodeller

Här är bilarna som får premiär senare i år och ännu längre fram. Vår spionfotograf har fångat de än så länge hemliga bilmodellerna i sin lins – och avslöjar viktiga ledtrådar om de kommande bilarna.

BMW jobbar redan med nästa 3-serie, och Opel testar helt nya Insignia.

Vi har redan sett spionbilder på nya A3 cabriolet och sedan och samma förvandling som de bilarna genomgått kommer förstås till tredörrarsversionen av Audis mellanklassbil. Vi känner också igen mycket av det nya från Audi A4.

 

BMW har längre haft planer på att utöka sitt Z-modellprogram och här ser vi att nya Z5 är ute på testvägarna. Z-serien är hittills den modellserie som BMW expanderat allra minst men i jakten på att behålla titeln som största premiumtillverkare är det givet att BMW bygger fler modeller.

 

Här är beviset på att BMW börjat bygga en ny X5. De första så kallade mulorna är ute på vägarna. Ryktet säger att BMW ska plocka in mycket ny teknik i nya X5 och att bilen ska bantas rejält. Vi kan räkna med debut på marknaden först 2018.

 

Det var inte så länge sedan BMW rullade fram nya 3-serien men testerna pågår för fullt på den helt nya bilen, hos BMW kallad G20. Debuten ska komma 2018 så det finns ännu tid att testa nytt. Hjulbasen förlängs och tanken är förstås att skapa mer utrymme i baksätet, precis som konkurrenterna redan gjort.

 

Nissan har visat sin nya Navara och ett samarbete med Mercedes ska resultera i den här bilen - en Mercedes pickup. Namnfrågan sägs inte vara löst men bokstäverna GLT förekommer rätt ofta i ryktesfloran. Tekniken delas med Nissan men Mercedes designar om bilen helt och hållet. Bland annat vill Mercedes ha en bredare bil då modellen är tänkt att lanseras i USA. Byggs bilen av Nissan i Mexiko slipper Mercedes vissa avgifter. Europa får bilar som byggs här. Debut sent 2017.

 

Ni har redan kunnat läsa vårt test av nya Renault Megane. Och framåt oktober är det dags för Renault att visa sin kombiversion. Under vintern har bilen testats i Sverige för att se hur den klarar riktigt kallt väder och snö. Utrymmet i baksätet har utökats och Megane Sport Tourer har också fått ett större lastutrymme. Motoralternativen blir desamma som i kombikupén.

 

  Efter framgångarna med Astra hoppas nu Opel väldigt mycket på stora Insignia. Bilen har vissa likheter med konceptbilen Monza som visades i Frankfurt 2013 och meningen är att Insignia ska vara helt klar till bilsalongen i Frankfurt 2017. Ett halvår senare ska kombin presenteras. Hjulbasen har förlängts även om nya Insignia har samma dimensioner som dagens modell. Utseendet har ändrats radikalt och vi får se mycket av tekniken i Astra även i Insignia - plus vissa uppdateringar.

 

Maserati rullar inte så ofta framför spionfotografens kamera. Men här har vi fångat suv:en Levante och för första gången kan vi visa en del av inredningen. Chassit från Ghibli och Quattroporte har använts för Maseratis entré i lyxsuvklassen. Och motorerna har lånats från samma bilar - det vill säga en turbo-V6:a på tre liter samt en 3,8-liters V8:a. Möjligen kommer det också en Levante med diesel till Europa och kanske får vi se Levante klar redan på bilsalongen i Genève.

 

Mercedes jobbar på en uppdatering av S-klass. Och det verkar som att det är flera modeller ute och testar lite olika saker. Några bilder visar en C-klass med nya lampor medan en annan C-klass kör runt med en helt ny grill - tänkt till S-klass. Gemensamt för alla var dock att inredningen var helt kamouflerad vilket tyder på att nya S-klass kommer att få en uppdaterad version av E-klassinstrumenten.

LÄS MER: Volvo V90 avslöjad – här är första officiella bilderna!