ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRIGSVETERAN. 1940-41 Hanomag S.P.W. Ausf. C SdKfz 251/1 Bepansrad 3/4-band.
KRIGSVETERAN. 1940-41 Hanomag S.P.W. Ausf. C SdKfz 251/1 Bepansrad 3/4-band.

Här är det pang-pris på
gamla militärklassiker

Har du alltid drömt om att köra runt i ett larvbandsförsett militärfordon från andra världskriget? Nu har du chansen, då en stor amerikansk samling går under klubban.

ANNONS:
MER FRÅN TEKNIKENS VÄRLD
Tidigare artiklar

Det är Dean V. Kruse-stiftelsen som säljer ut en stor del av sin samling av militärfordon, som stått utställda på National Military History Center i USA. Orsaken bakom försäljningen är att stiftelsen dragit på sig stora skulder som måste betalas av, och nu har du alltså chansen att lägga vantarna på exempelvis en Hanomag S.P.W. Ausf. C SdKfz 251/1 av 1940-1941 års modell.

 

Allierade och axelmakterna

De bepansrade fordonen är företrädesvis från andra världskriget och både av olika typ och olika ursprung, både från allierade och axelmakter. Bland de mer sällsynta fordonen som säljs är en M25 Tank-transportör, som fått smeknamnet "Dragon Wagon" och som med sina 40 tons vikt även användes av Nasa för att transportera Saturn V-raketer på 1960-talet.

För att se de miltäriska fordonen som säljs, kika in i bildgalleriet här. Auktionen sker hos Hemmings den 8 december.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: