EXPRESSEN.SE

Foto: Getty Images

Volvo ägs av Geely Automobile.

Volvo ägs av Geely Automobile.

Foto: Volvo

Visa i helskärm
1/1

Ericsson i samarbete med Geely

IT-företaget Ericsson ska inleda ett samarbete med den kinesiska biltillverkaren Geely.

Det blev offentligt i dag.

Ericsson kommer att erbjuda sin plattform Connected Vehicle Cloud i Geelys bilar. Det handlar om avancerade säkerhets- och underhållsfunktioner i första hand. Genom att arbeta tillsammans med Ericsson hoppas Geely Auto kunna vara med om att utveckla en branschledande plattform.

Fjärrövervakning med smartphone

Ericssons Connected Vehicle Cloud är en plattform som gör det möjligt för applikationsutvecklare, statliga organisationer, företag och fordonsutvecklare att nå förare och passagerare med information.

Inledningsvis kommer Geelys kunder att få tillgång till smartphone-program som gör det möjligt för den att fjärrövervaka och aktivera fordonssystem. Det inkluderar övervakning av motorsystem, bränsleförbrukning och förväntade intervall samt aktivering av värme, ventilation, luftkonditioneringssystem samt låsning och upplåsning av fordonen.

Ericsson och Geely Auto kommer att upprätthålla en dynamisk App Store där kunden ska ges tillgång till de senaste innovativa tjänsterna.

Framöver kommer Ericsson att använda sin teknik för att göra det möjligt att få information om potentiella faror på vägarna i Geelys bilar.