ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Emanuela De Paula har tagit över som Gina Tricot-modell efter Pernille Holmboe. Foto: GINA TRICOT
Emanuela De Paula har tagit över som Gina Tricot-modell efter Pernille Holmboe. Foto: GINA TRICOT

Pernille Holmboe lämnar Gina Tricot

ANNONS:
FAKTA

Emanuela De Paula

Ålder: 20.
Nationalitet: Brasilianska.
Bor: New York.
Längd: 176 cm.
Midjemått: 59 cm.
Höftmått: 89 cm.
Bakgrund: Började som 9-åring och gjorde sina första catwalk- jobb för bland annat designern Ralph Lauren. Har även haft uppdrag för Jennifer Lopez, Lacoste och DKNY. Rankades av affärstidningen Forbes som den elfte bäst betalda supermodellen 2009 med 2,5 miljoner dollar i inkomst under året.

Pernille Holmboe

Ålder: 32
Nationalitet: Norska.
Längd: 178 cm.
Midjemått: 64 cm.
Höftmått: 89 cm.
Bor: London, enligt en intervju i Expressen planerade hon en flytt till Hongkong i september förra året.
Bakgrund: Har varit Gina Tricots ansikte utåt i flera år och bland annat jobbat för företag som Nivea, Three olives wodka och Casall sports. Varit på flera tidningars och modemagasins omslag, bland annat Damernas Värld, och gjort ett uppmärksammat utvik i Café som gjorde att tidningens chefredaktör var tvungen att be läsarna att sluta höra av sig.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Pernille Holmboe, 32, är beundrad av männen och avundad av kvinnorna. Men nu slutar Gina Tricots välkända ansikte. Förra gången det hände rasade kunderna - och företaget tvingades ta tillbaka sin norska modell som haft stor del i dess framgång.
Efter flera år som klädföretaget Gina Tricots ansikte utåt har norska modellen Pernille Holmboe, 32, blivit ett välkänt ansikte i hela Skandinavien. Hon har beskrivits som en ytterst viktigt del i företagets framgång.
- Hon är en av anledningarna till att vi haft en väldig framgång. Vi har ökat i snitt 50 procent varje år, sa Jörgen Appelqvist, grundare och vd för Gina Tricot till Expressen förra året.
Men nu är det slut på reklamfilmerna och affischerna med Pernille.
- Hon har varit vårt ansikte utåt under flera år. Så långa samarbeten i modebranschen resulterar givetvis i uppmärksamhet, säger Victor Appelqvist, marknadschef.

Tog över vid årsskiftet

Vid årsskiftet tog den 20-åriga brasilianskan Emanuela De Paula över efter Pernille.
- Vårt avtal tillsammans löpte ut under 2009 och vi väljer gemensamt att inte förnya det, säger Victor Appelqvist.
2006 byttes Pernille Holmboe också ut. Då var hon för dyr för företaget. Men också ovärderlig. Pernille fick sin revansch och den gången tvingades Gina Tricot ta tillbaka henne med ett nytt superkontrakt.

"Hon blev för dyr"

- Vi ville pröva något nytt. Vi tyckte hon blev för dyr. Men eftersom vi växte så pass mycket fick vi möjlighet att skriva ett exklusivitetsavtal med henne, sa Victor Appelqvist till Expressen förra året.
Företaget vill i dag inte kommentera varför man nu bytt modell igen.
- Det viktiga för oss är någon som kan förmedla vårt budskap på bästa sätt. Vem eller vilka det är kommer alltid att vara sekundärt, säger Victor Appelqvist.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: