EXPRESSEN.SE
De kallar oss täbbs. Christofer Berg och brorsan Joakim gillar "Partille-Johnny"-stilen. "PJ:s har ingen speciell musikstil men lyssnar gärna på svensk trance," säger CHristofer.

De kallar oss täbbs. Christofer Berg och brorsan Joakim gillar "Partille-Johnny"-stilen. "PJ:s har ingen speciell musikstil men lyssnar gärna på svensk trance," säger CHristofer.

Foto: Magnus Gustavsson

Visa i helskärm
1/1

"Johnny" hetast på nätet

Vem är "Partille-Johnny"?
Det är den hetaste snackisen på bloggar och nätforum just nu.
Den nya modeflugan både hyllas och hatas - och har spridit sig i rekordfart över hela landet.
- Tjejerna älskar vår stil, säger PJ-anhängaren Christofer Berg.
"Tofsarna" är viktigast.
Christofer Berg, 20 från Vadstena, brukar sätta tre hårsnoddar som klämmer åt runt varje byxben, men vissa "Partille- Johnnys" har 20 stycken i rad.
Sen måste man få till rätt spret i håret.
- Jag använder plattång, som de flesta PJ:s. Jag fönar också, och använder vax av märket d:fi och daxwax och sen sprej på det, säger Christofer.
"Partille-Johnny" heter trenden som under våren började spridas bland unga killar i hela landet.

Från arbetarklassen

Den sägs härstamma från Partille, en medelklassförort till Göteborg.
Men på nätet diskuteras om ursprunget kan vara "Jersey trash" och "guidos", en amerikansk arbetarklasskultur med italienska rötter från staden New Jersey.
- Många använder brunkräm och foundation, och även idomin på läpparna som gör att dom ska se fylligare och rosa ut, säger Christofer.
Stilen, som ser ut som en blandning av brats, rockkillar och penntroll, väcker mycket känslor.
Många avskyr "Partille-johnnys" - eller "Täbbs", som de kallas i Stockholm efter förorten Täby.
- De kallar oss feminina bara för vi bryr oss om hur vi ser ut. Men på stan ser man hur tjejerna tittar på en. Det första de tittar på är håret. Sen tittar de längs benen och när de ser att man har tofsar där, då ler dom bara, säger Christofer.