ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Pernille Holmboe. Foto: Cornelia Nordström
Pernille Holmboe. Foto: Cornelia Nordström

Därför byttes Gina Tricot-modellen ut

ANNONS:
Tidigare artiklar
Det ryktades om att hon var för dyr - men nu avslöjar Gina Tricot att succémodellen Pernille Holmboe är gravid och därför bytts ut mot en ny modell, skriver Resumé på nätet.
Norska modellen Pernille Holmboe har efter sex år som Gina Tricots modell bytts ut mot den brasilianska modellen Emanuela de Paula, vilket skapat stora protester. Bland annat har en grupp vid namn "Vi som vill ha tillbaka Gina Tricottjejen" startats.

Kontraktet förlängdes inte

Det har tidigare ryktats att Holmboe var för dyr och att Gina Tricot därför bröt kontraktet med henne. Men detta dementeras av Victor Appelqvist som är marknadschef på klädföretaget.
- Hennes graviditet är en av flera anledningar till att hon slutat. Primärt handlar det om att vi har bestämt oss för att inte förlänga kontraktet. Vi är en av Nordens största reklamköpare inom mode och vi väljer precis den modell vi vill. Så det har inte att göra med att vi inte skulle ha råd med henne, säger Victor Appelqvist till Resumé.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: