Kryddig tomatsås med minibiffar. Det är enklare att göra minibiffar än att rulla köttbullar.
Kryddig tomatsås med minibiffar. Det är enklare att göra minibiffar än att rulla köttbullar.

TORSDAG: Köttfärsbiffar i kryddig tomatsås

Publicerad
Uppdaterad

INGREDIENSER

(4 portioner)
  3/4 dl havregryn
   1 dl mjölk
    400 g nötfärs eller blandfärs
     1 ägg
      1 msk fransk senap
       1 tsk salt
        2 krm svartpeppar, nymald
         1 msk matfett Sås:
          1 förpackning passerade tomater, 370 g
           1 dl chilisås
            1/2 tsk salt
             2 krm svartpeppar, nymald
              1 msk färsk timjan, hackad Servera med:
               Potatismos med riven vitlök
                Kokta haricots verts

                SÅ GÖR DU:

                1 Lägg havregryn och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 5 minuter. 2 Tillsätt köttfärs, ägg, fransk senap, salt och peppar. Rör om och arbeta färsen smidig. 3 Fukta händer med vatten och rulla 20 runda bollar av färsen, stora som golfbollar. Lägg dem på ett smörpapper. 4 Platta till bollarna något och stek dem i matfett i en stor stekpanna i omgångar, cirka 2 minuter per sida. 5 När alla är stekta lägg tillbaka dem i stekpannan och häll tomater och chilisås i stekpannan. Salta, peppra och tillsätt timjan. Låt biffarna sjuda i såsen 5 minuter. Servera med potatismos och kokta haricots verts.
Christina Asplund

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida