ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Den fina köttgrytan får sin spännande smak av porter, svartvinbärssaft, soja, vitlök och enbär.
Den fina köttgrytan får sin spännande smak av porter, svartvinbärssaft, soja, vitlök och enbär.

Lasses portergryta

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Svenska folkets bästa recept. Alla bär vi på ett favoritrecept. Nu vill Expressen samla svenska folkets bästa recept och göra dig till Getingkock.
Veckans Getingkock Lars Forsling bjuder på sin portergryta.
Veckans getingkock
Lars Forsling Ålder: 25 Familj: Flickvän Bor: i Luleå Jobbar: Studerar till civilingenjör Om receptet: Ett gott och mycket enkelt recept, näst intill är omöjligt att misslyckas med. Denna gryta är perfekt att laga till många personer. Jag serverade den på min 25-årsfest och alla blev nöjda och mätta!
Lasses portergryta
Getingkock: Lasse Forsling. INGREDIENSER (4-6 portioner) 1 kg fransyska (nötkött) 1 flaska Porter eller öl 1 dl koncentrerad Svartvinbärs-saft 1 dl soja 2 vitlöksklyftor 2 st köttbuljongtärningar 5 st hel svartpeppar 1/2 tsk timjan 4 enbär Sås 8 dl silad sky från köttkoket 2 dl grädde 5 msk mjöl Så gör du:
  • Blanda ihop porter, saft, soja, vitlök, buljongtärningar och kryddor i en stor gryta.
  • Lägg ner köttet, koka upp och låt köttet koka i cirka 2 timmar, eller tills det är mört. Späd under kokningen med vatten så att köttet hela tiden är täckt med vätska .
  • Ta upp köttet och låt det vila i folie.
  • Sila av skyn och slå tillbaka den i grytan.
  • Vispa ihop mjöl och grädde. Rör ner redningen i skyn och koka upp. Smaka av såsen med salt och peppar, om det behövs.
  • Skär köttet i skivor eller bitar och lägg tillbaka det i grytan.
  • Servera med kokt potatis och gärna en grönsallad.
  • "En härlig gryta som ger mycket smak för liten arbetsinsats. Ingen bryning, bara ner med köttet i grytan. Svartvinbärssaft och porter ger en ljuvlig smak med både sötma och beska åt såsen. "ANN KATRIN LJUNG

    Vill du bli getingkock? Gör så här:

    1) Skriv ner ditt recept. 2) Berätta gärna någon historia kring receptet. 3) Skriv ner din adress och ditt telefonnummer. 4) Glöm inte att skicka med en liten bild på dig. 5) Skicka till: Getingkocken, Expressen, 109 33 Stockholm Mejla: getingkocken@expressen.se Varje söndag publiceras veckans recept. Alla publicerade recept elönas med Bonniers stora kokbok. Vinnarrecepten lagas av Expressens matskribent Ann Katrin Ljung.
    Mejla Skriv ut
    Rätta text- och faktafel
    Anmäl till Pressombudsmannen
    ANNONS:
    ANNONS:
    ANNONS:
    ANNONS:

    Rapportera textfel

    Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

    Felaktigt mejl
    Du måste fylla i en kommentar: