ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Ida Sundell och Carin Nettelbladt jobbar med redesign av gamla möbler.
Ida Sundell och Carin Nettelbladt jobbar med redesign av gamla möbler.

"Vi ger möblerna nytt liv"

ANNONS:
FAKTA

Namn: Carin Nettelbladt & Ida Sundell.
Ålder: 28 & 27.
Gör: Frilansande designers.
Bor: Stockholm.
Aktuella med: Redesign av gamla möbler.

Visa merVisa mindre
Ida Sundell och Carin Nettelbladt jobbar med redesign av gamla möbler.
- Att jobba med design, bör alltid vara förenat med miljötänk. Så därför, med miljön i tanken, kom vi på att vi ska re-designa i stället för att designa nytt.

En lampa med blommande fot, hur gjorde ni den?

– Den gamla golvlampan fick vi av en granne, den var väldigt sliten och vi såg att endast färg inte skulle räcka för att göra den fin och användbar igen. I samma veva hittade vi en kasse gamla ljusmanschetter på vinden som ingen använt det senaste decenniet. Vi klädde in hela lampan i manschetter och den har nu kommit att bli en favorit. 
Varför designar ni inte nya saker?
– Det gör vi också men just nu vill vi dra vårt strå till stacken för miljön. I dag slänger folk bort fullt användbara möbler för att de tappat hoppet om dem. Vi ser charmen i dessa och ger dem nytt liv. 

Har ni alltid varit miljömedvetna?
– Ja, det har vi nog. Som designer i dag är det viktigt att tänka på miljön och att hela tiden ha ett hållbart tankesätt.
Vad gör ni om just nu?
– Vi håller på med en barnkollektion, både möbler och leksaker. Under våren kommer produkterna upp till försäljning på vår hemsida, idaochcarin.weebly.com, samt på signerat.se. Vi har även kontinuerliga beställningsuppdrag från privatpersoner. 

Var hittar ni alla gamla saker?
– Loppisar samt fått från folk som vill bli av med sina, enligt dem, gamla fula möbler. 
Vad har ni på gång framöver?
– För ida&carin är det barnkollektionen som är på gång till våren och mellan 5 juni och 2 juli har vi fått äran att ställa ut i Svarta Lådan. Svarta Lådan är Trendgruppens utställningsplats belägen i ett stort skyltfönster på Scandic Malmen (Götgatan, Stockholm)
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT EXPRESSEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: