ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Världens största hus – sen kom finanskrisen

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

På toppen av sin karriär bestämde sig miljardären David Siegel för att bygga USA:s största enfamiljshus. Det blev ett Versailles i miniatyr tillägnat hustrun Jackie. Men mitt under bygget slår finanskrisen till. Jackie och resten av familjen tvingas ändra sina vanor. Det visar sig lättare sagt än gjort...

Familjen bor redan på en privat ö i Florida, men Versailles ska bli något alldeles extra.

Med sina drygt 8300 kvadratmeter ska huset innehålla balsal, skridskorink och 30 badrum istället för nuvarande 17. Men kommer bygget att kunna slutföras mitt under brinnande finanskris, eller måste huset säljas redan innan det är färdigbyggt?

Medan David blir mer och mer bekymrad över den ekonomiska situationen kämpar Jackie, och familjens åtta barn, med att hålla skenet uppe. Men Jackie är en patologisk samlare av allt från hundar till kläder, och att vänja sig av med den exklusiva livsstilen är inte helt enkelt.

 

Klippet är hämtat ur den amerikansk dokumentären "Drottningen av Versailles" från 2012 som sänds i SVT1 i kväll.
SVT1 tis 15 januari kl 22.00
SVT1 ons 16 januari kl 12.25 (repris)
SVT1 ons 16 januari kl 01.40 (repris)

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT EXPRESSEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: