EXPRESSEN.SE
Färgglatt runt matbordet. Superellipsbordet finns i  många varianter. Ett gäng udda stolar passar utmärkt till. Detta bord  heter Plaine och kommer från Mio. Finns i flera varianter och storlekar.

Färgglatt runt matbordet. Superellipsbordet finns i många varianter. Ett gäng udda stolar passar utmärkt till. Detta bord heter Plaine och kommer från Mio. Finns i flera varianter och storlekar.

Fint i hemmakontoret. Detta är Micke, design Henrik Preutz , finns i flera färger, 499 kronor, Ikea.

Fint i hemmakontoret. Detta är Micke, design Henrik Preutz , finns i flera färger, 499 kronor, Ikea.

Foto: Magnus Olsson

Visa i helskärm
1/1

Mija Kinning svarar på frågor om inredning

Inredaren Mija Kinning från ­programmet "Det knackar" svarar på inrednings­frågor. Se alla program på ­expressen.se!

Vilka stolar passar bäst till ett ellipsbord?

Vilka stolar är bäst till ett ellipsbordet? Vi har det som som matbord i ett kök som går över i ett vardagsrum. I köket är det vitt, svartgrå bänkskiva och grå kyl. I vardagsrumsdelen är det vitt, mörkbrunt och lite orange.

/Camilla


Mija:
Det vanligaste till ellipsen är ju Arne Jacobsens stolar sjuan eller myran. Snyggt men lite trist. Kolla på nätet efter antika stolar och blanda flera modeller. Både i trä, skinn och metall för att skapa en mer personlig matplats.

 

 

Hur undviker jag Stars Wars i gästrummet?

Hur ska jag inreda ett rum som tidvis används av en 10-årig kille men som samtidigt också är gästrum? Killen är besatt av Star Wars men det är inget vi vill ha i gästrummet. Just nu är väggarna vitmålade, vi har Ikeas billybokhyllor i ek med svarta dörrar utmed en av de långa väggarna.

/Myran


Mija:
Låt rummet ha en neutral grund. Men låt det verkligen bli Star Wars när killen är där, det är viktigt. Det kan man göra med hjälp av sängöverkast, kuddar och prylar inne i skåpen som du öppnar upp när han är där.

 

Hur får jag vardagsrummet att fungera som kontor?

Hur ska jag på bästa sätt kombinera vardagsrummet till att fungera som vardagsrum, kontor och arbetsrum? Jag har inte så stort, hela lägenheten är på 52 kvadratmeter.

/Katarina


Mija:
Jag tror att det blir bäst att låta allt bli till ett och inte skärma av för olika funktioner med tanke på storleken. Placera ett stort bord som fungerar för arbete, kanske längs med en vägg och med snygga hurtsar under. Tänk dig ett snyggt kontor med en skön soffa och fåtölj. Så att allt hänger ihop fast det är olika avdelningar. Välj en färg och mönster som håller ihop det. Tänk på att det är viktigt med bra belysning.