Spegelvägg i köket

23 jul 2015 17.07

Hängde på låset till Ikea i dag. Min plan var att köpa speglar. Många små som tillsammans skulle skapa en spegelvägg i köket. Har fått stora renoveringslusten nu efter resan. Hallen hamnade under bilan i förrgår och blev grå.

Jag kan tipsa om detta superenkla DIY( och billiga) att sätta spegelvägg ovanför kökshyllan. Ingen ny idé under solen på något sätt men enkelheten är nyckeln. Måste bara köpa en glasskärare på Classe O för att kapa till tre av speglarna annars helt klart värt det lilla besväret. Speglarna fästs med dubbelhäftande tejp(inte de där svarta plastplupparna som man hade på sitt rum på 80-talet).

Jag är nöjd med dagens id. Nu kvällens frid.

Snygg sladd

22 jul 2015 13.39

Blev av med min laddare förra inspelningen. Ni vet någon lånar, glömmer lämna tillbaka. Borde göra som med kidsens kläder, namna men vem gör det? Denna sladd kommer nog råda bot på problemet. Inte så många som har, lätt att hitta. Och jättesnygg. Tygklädd med läderband. Från Native union.

Lazy days

19 jul 2015 15.38

Hemma. Inga 36 grader här inte. Tvättmaskinen går på fullvarv och gräsmattan klipps. Jag landar i gamla rottingfåtöljen och förundras över hur våra blommor alltid är finare när vi är borta än hemma. Det stavas svärmor. Hon har tagit hand om allt när vi var borta och gör det med bravur. Tack snälla fina Yvonne för all hjälp. Med allt. Tvättat har hon gjort också. Du är ovärdelig. Bästa du!

Sista dagen i huset

10 jul 2015 11.00

I dag är det sista dagen i hyrhuset på Korcula. I morgon drar vi vidare till ön Brac och lämnar gänget som sprids med vinden till andra resmål. Det blir lilla familia igen, en vecka till. I går var vi på en superfin strand på en ö en bra bit bort rakt ut i havet. Hyrde en båt som körde oss dit. Det blev en del snorkling och salta bad. Så otroligt vackra vita stenar över hela stranden.

Nu ligger förresten artikeln ”nyfiken på” på nätet. Finns här om ni vill läsa

Varma hälsningar

6 jul 2015 15.14

Det är varmt här! Supervärmen! Tur att vi har pool. Och AC. Och skuggig veranda. Det går ingen som helst nöd på oss. Måndag. På Kroatiska fronten intet nytt.

Lumbarda

2 jul 2015 22.14

Att vakna till denna vyn.

Tog mig en PW i morse för att reka morgondagens löptur. Hittade en väldigt vacker slinga utmed havet som jag skall ta mig an i morgon bitti innan det blivit för hett. Dagen har spenderats på sandstrand på gångavstånd. Solstol, parasoll och badande barn. Semesterkänslan börjar infinna sig.

Just nu hemkomna från lilla Korcula stad. En pittoresk liten stad med en ännu mindre old town med ringmur.

Dubrovnik

30 jun 2015 16.48

Framme! Värmen! Solen! Har fått ett väldigt positivt första intryck av Dubrovnik. Vi har redan hunnit både åka linbana till en bergstopp och bada i havet. Nu i lägenheten för dusch och bokning av färjebiljetter inför morgon då vi drar till Korcula och fiskebyn Lumbarda. Snart blir det middag i någon gränd och sedan tidig kväll, vi gick ju upp 03.00.

Mot Kroatien!

29 jun 2015 22.48

Då var det sista plagget packat. Måste kladda på lite lack på tånaglarna ser jag, sommarfötterna är inte i sin ordning. Är något i sin ordning? Kidsen har packat sina egna väskor för första gången. Och jag har inte lagt mig i. Det ligger på dem nu om något saknas. Vi får se. Taxin hämtar i svinottan, anländer Dubrovnik vid tio-tiden. 17 dagars ö-hoppande och hushyrande. Ska man väl hinna bli människa på igen va? Jag hoppas på wifi så jag kan uppdatera er. Annars vet ni varför det blir lite sporadiskt på bloggen ett tag. Glad sommar fina ni!

En av våra sponsorer i Husräddarna, Markslöjd har gjort denna fina taklampa, Corse.

Femte familjen har flyttat hem!

26 jun 2015 23.26

Nu hemkommen från vår femte reveal. Supersköna känslan i magen! Jättenöjd och glad familj! Jättetrött team. Vi körde på till 23.30 i går natt, startade 08.00. Vilka arbetsdagar alltså. Kändes att det är nära semester nu, vi var ganska trötta i teamet. Men teamet. Vilket team. Fina allihopa som kämpar och kämpar.

Extra tidig morgon i dag då vi spelade in en ny vinjett(den som ligger i början av programmet) samt en liten film till TV3.s Insta. Avfärd 07.00 från hotellet kändes lite trögt. Men när man väl är igång så är det bara att köra. Nu dock. Tröttheten. Överfallande. Men lycklig i kropp och knopp.

Mot Enköping!

24 jun 2015 00.03

Nu på hotellrum i Enköping. Några glada och svettiga dagar framför mig i femte familjens hus. Supertaggad inför världens roligaste jobb. Let’s go Husräddarna.

Här inslags-Emelie och Jimmy på väg.

Maria Celins inredningsblogg

Maria Celin

Jag är inredare, stylist och programledare. Mitt jobb är världens bästa för att det är så omväxlande! Ena dagen stylar jag visningslägenheter och bär och skruvar möbler, andra dagen spelar jag in inrednings-tv. Och där emellan sköter jag mitt företag med allt vad det innebär, går på pressvisningar och inreder miljöer av olika de slag, både offentliga och privata.
  • Jag bloggar egentligen om allt som rör sig i mitt huvud, inredning, livet, färg och form.
  • Har ju såklart en stil jag gillar (50-tal) men låter mig inspireras av allt!
  • Just nu inspireras jag av resor. Drivs av rastlöshet och nyfikenhet.
  • Vägrar acceptera "det går inte". Om ingen hade gjort något annorlunda hade vi fortfarande varit grottmänniskor.