Nordic Noir

24 Aug 2015 21.28

Sjukt intensiv inspelningsvecka förra veckan. Som resulterade i sjuksäng i helgen. Vi var i Strömstad och tog emot vår sjätte och näst sista familj. I underbar sol, ett fantastiskt gäng och mycket skratt! Sena nätter och hårt jobb(och något slags virus) däckade mig och håller mig fortfarande i sitt grepp. Men jag kämpar. Med Kan Jang, C-vitaminboost, hemmagjorda juicer av fin vän(tack) skall jag hålla viruset stången.

Ty det finns ingen tid för vila. I morgon åker vi till Hudiksvall och hjälper vår sjunde och sista familj. Sedan är det hela över. Börjar redan känna separationsångesten göra sig gällande. Alla dessa fantastiska människor i teamet. HUR skall jag klara mig utan dem?

Jag känner mig lite noir i kväll. Nordic Noir. Nordic Design Collective har samlat ihop mitt mood.

Nyheter från Mimou

18 Aug 2015 10.46

Mimous nya kollektion ”Handmade”.

Hösten 2015 tar Mimou ytterligare ett steg mot strömmen av massproduktion och låter hantverket ligga som grund för produktutvecklingen. Med kollektionen HANDMADE, som är något av ett statement i dagens konsumtionssamhälle, visar Mimou att det går att tillverka en lustfylld och långsiktig kollektion på ett hantverksmässigt sätt med omsorg både om människa och miljö.

– Mimou HANDMADE-kollektionen är vacker både på utsidan och insidan, förklarar Malin Karstensson, kreativ ledare på Mimou. Produktutvecklingen började med tillverkningstekniken och människorna bakom den – när det var på plats plockade vi fram skissblocken och lät inspirationen flöda! Vi har arbetat kompromisslöst med hantverket i alla produkterna, som är handvävda i olika material med handtryckta mönster.

Kollektionen, som fann sin form under 90 dagar på resande fot i Asien, består av allt från textil och papper till handmålad keramik och handflätade sjögräsprodukter som alla har hantverket som gemensam nämnare. Först ut i butik är de handvävda och handtryckta textilierna med kuddar, överkast och mattor. Produkterna finns i butik i oktober.

Pressfoto och WOW

16 Aug 2015 21.16

Trött men nöjd. Fylld med musik och härliga möten. Just hemkommen från Göteborg och Way Out West, musikfestivalen. Åkte i torsdags direkt efter Husräddarnas pressfotografering. Fotograferingen gick bra, och festivalsminkningen var klar:)

Och så roadtrip genom soligt Sverige med vännen A. Anlände hotell Avalon mitt i ett festivalyrande Göteborg. Tre dagars musikfestival, med allt vad det innebär (öl i platsglas, bajamaja, tiotusensentals musikälskare). Sol hela helgen förutom sista spelningen med First Aid Kit då himlen öppnades och regnet vräkte över oss alla. Bäst  på festivalen var Patti Smith som med sin otroliga energi och övertygelse fick alla att förstå att ”People have the power”!  Hon gjorde stort intryck på mig.

Kul att se var även Pet Shop Boys spektakulära show. Galna farbröder i fantasifulla kreationer.

Vi såg ju en uppsjö olika band och artister, bra var War on drugs, galet roligt och med massa energi var Beck, fina och alldeles lyckliga var First Aid Kit. Lauren Hill, Emmy Lou Harris och en massa massa andra. Tack för en superhelg!

Bitte Kai Rand loves gult!

11 Aug 2015 23.19

Bästa stunden är när man får kliva in och ut ur provrum på Bitte Kai Rand. i dag var en sådan stund. Efter ett lunchmöte drog jag in till city och fick eminent hjälp i butiken av Gerd och Caroline. Energigivare är de i den där butiken. Tack för all hjälp fina ni! Kolla gula kappan! Habegär:)

Tips på roligt barnrumsfix

5 Aug 2015 08.59

Halleluja! Vi fick en dag på stranden i går! Lyckan! Kidsen var som ystra kalvar efter att gått hemma och inte haft så mycket att göra. De badade nästan konstant, i 19 grader. Lilla M var blå, på riktigt. Men i dag är det åter regn, blir inneaktiviteter. För jag tror inte riktigt på det där med att det bara finns dåliga kläder;)

Här är ett innepyssel till barnens rum, hittade det hos Phototwall. Ta småbitar av tapeter, som du antingen redan har, eller beställ nya, och tapetsera upp en stad längs väggen. Så fint och även en del av barnens lek.

Nyhet från Superfront

4 Aug 2015 08.21

Supersmarta idén Superfront, som tillverkar luckor till Ikeastommar (så som Bemz gör med överdrag till Ikeas stoppade sortiment) har nu tagit fram en kollektion för badrumsmöbler.

– Vi triggas av utmaningen i att ta fram vackra produkter av god kvalitet – men till rimliga priser. Det är hela kärnan i vårt designtänk. Och är det någonstans sådan design saknats, så är det i badrummen, säger Monica Born ytterligare en av Superfronts tre grundare.

Vi hoppas att alla som vill ha ett lite exklusivare badrum ska känna att de kan hitta något hos oss. Kombinationsmöjligheterna är ju så gott som oändliga – med både släta och mönstrade luckor som går att få i ett antal olika färger. Våra kunder kan dessutom – mot en fast engångssumma – välja en ”egen” färg från NCS-skalan. Lägg därtill alla våra handtag och ben som finns i en mängd olika färger och material, så kan du sätta samman en ganska så unik möbel säger Mick Born, Superfronts tredje grundare.

Blomsterstege och skolplansch

3 Aug 2015 10.07

Det blev ett långt uppehåll. Kopplade ur och av en stund, behövde det kände jag. Men nu är jag här igen! I dag börjar Husräddarredaktionen jobba vilket innebär att jag också börjar:) Kidsen är fortfarande lediga så hemmakontoret får det bli. Under min frånvaro var jag och barnen hos släkten i Småland några dagar. Bodde hos mamma och pappa, träffade gamla vänner, hann även sova hos syrran en natt. Ösregn hade Småland att bjuda på denna sommar. Blev inte mycket uteaktivitet.

Min käre far snickrade ihop en blomsterhylla till mig som jag målade svart. Perfekt för solrosorna här på altanen!

Som jag även berättade målade jag om hallen för ett par veckor sedan. Och då fick äntligen denna gamla skolplansch en rättmätig plats. När de skulle riva en gammal skolbyggnad i barnens skola för ett par år sedan sålde de sådana här för 20!!!! kr st. Fatta! Synd bara att jag inte kom tidigare, fick bara med mig tre stycken hem.

Spegelvägg i köket

23 Jul 2015 17.07

Hängde på låset till Ikea i dag. Min plan var att köpa speglar. Många små som tillsammans skulle skapa en spegelvägg i köket. Har fått stora renoveringslusten nu efter resan. Hallen hamnade under bilan i förrgår och blev grå.

Jag kan tipsa om detta superenkla DIY( och billiga) att sätta spegelvägg ovanför kökshyllan. Ingen ny idé under solen på något sätt men enkelheten är nyckeln. Måste bara köpa en glasskärare på Classe O för att kapa till tre av speglarna annars helt klart värt det lilla besväret. Speglarna fästs med dubbelhäftande tejp(inte de där svarta plastplupparna som man hade på sitt rum på 80-talet).

Jag är nöjd med dagens id. Nu kvällens frid.

Snygg sladd

22 Jul 2015 13.39

Blev av med min laddare förra inspelningen. Ni vet någon lånar, glömmer lämna tillbaka. Borde göra som med kidsens kläder, namna men vem gör det? Denna sladd kommer nog råda bot på problemet. Inte så många som har, lätt att hitta. Och jättesnygg. Tygklädd med läderband. Från Native union.

Lazy days

19 Jul 2015 15.38

Hemma. Inga 36 grader här inte. Tvättmaskinen går på fullvarv och gräsmattan klipps. Jag landar i gamla rottingfåtöljen och förundras över hur våra blommor alltid är finare när vi är borta än hemma. Det stavas svärmor. Hon har tagit hand om allt när vi var borta och gör det med bravur. Tack snälla fina Yvonne för all hjälp. Med allt. Tvättat har hon gjort också. Du är ovärdelig. Bästa du!

Maria Celins inredningsblogg

Maria Celin

Jag är inredare, stylist och programledare. Mitt jobb är världens bästa för att det är så omväxlande! Ena dagen stylar jag visningslägenheter och bär och skruvar möbler, andra dagen spelar jag in inrednings-tv. Och där emellan sköter jag mitt företag med allt vad det innebär, går på pressvisningar och inreder miljöer av olika de slag, både offentliga och privata.
  • Jag bloggar egentligen om allt som rör sig i mitt huvud, inredning, livet, färg och form.
  • Har ju såklart en stil jag gillar (50-tal) men låter mig inspireras av allt!
  • Just nu inspireras jag av resor. Drivs av rastlöshet och nyfikenhet.
  • Vägrar acceptera "det går inte". Om ingen hade gjort något annorlunda hade vi fortfarande varit grottmänniskor.