Köpenhamn i helgen

24 nov 2015 12.59

Hemma igen efter en härlig helg i Köpenhamn. Helgen erbjöd både snöstorm och sol. Och god mat och många öl. Mycket gå. Vi bodde centralt och bra nära centralen vilket var bra då vi kom med tåg från Stockholm. Ypperligt sätt att resa, från dörr till dörr i stort sett. Men Köpenhamn är ganska stort, ska man från Köttbyn till Nyhavn blir det en bit att trava. Det första vi gjorde var just att gå till Nyhavn och äta ett smörrebröd. Lika bra att checka av det där direkt. Mysigt litet hak med god laxmacka och ännu godare julöl.

Vi vilade lite på rummet, märkte att det regnade in! vilket gjorde att vi blev uppgraderade till ett superiorrum:) Kvällens middag intogs på restaurang Mother i Köttbyn. I totalt snökaos tog vi en taxi dit. Cool hipp-pizzarestaurang med snygg inredning och JÄTTEgoda pizzor.

Dagen efter åt vi morgenmad (frukost heter så, lunch heter frokost) på mysigt café, Granola.

Och så promme, promme, promme runt och kolla på stan. Kallt som fasiken, och lite nederbörd på förmiddagen. Kanske skall man åka till Köpenhamn på våren? I alla fall. Middag intogs på en ekologisk restaurang i Norreport, Manfreds. Lokal mat, ekologiskt och biodynamiskt odlad. Till och med bio-öl, god som tusan!

Nattdrinkarna intog vi på hipp liten retro-bar i närheten.

I går, dagen för hemfärd, åt vi morgenmad i närheten av Köttbyn. Även detta ett retro-ställe med hög mysfaktor, och billigt! Dyrenhavn. Rågmacka med avokado och chili samt skyr(torr yougurt) med müsli. Och kaffe såklart.

 

Sedan promme igen runt Nyhavn, Nytorvet och Ströget. I går i sol!

Och så var helgen slut. Tåget avgick 18.36 och var hemma 23.39. I dag lite trött i ögonen men fylld av upplevelsen.

Pressdag två

18 nov 2015 17.39

I dag har vi travat mellan city och Gamla Stan och förkovrat oss i vårnyheter. Hos Polhem PR på Sveavägen fanns det massor av olika företag representerade, en del verkligt fint. Bland annat blev jag glad jag av Voked som gör prints i alla möjliga format och design. Här har de gjort kändisar till hipsters:) Väggen bakom är tapetserad med tapet från Photowall.

Jotex har bäddat sängen i vårlikt bäddset och bakom fler prints fråb Voked. Den stora glasbubblan är från duktiga Klong, habegär på den.

Indiska visar fint porslin.

Efter detta rörde vi oss till Gamla Stan och Hemtex visning. Den roligaste nyheten där var Lovisa Burfitt, en designer jag har tyckt om i många år. Hon har ett tillfälligt samarbete med Hemtex där hon formgivit en hel massa produkter som kommer till butik i vår. Det får ni inte missa!

Pressdag

17 nov 2015 16.54

Pressdag ett avklarad. Har rört mig från norra Odenplan till mitten av Söder. Vi började dagen hos Bemz, företaget som i tio år har sytt överdrag till Ikeamöbler. Idén är genialisk i sin enkelhet. Nytt för nu är mönstret i rosa tegel, en inhouse-design, men de har en massa, massa tyger från en massa olika designers, både mönstrade och enfärgade.

Efter det gick vi till Trendgruppen PR och såg nyheter från Ittala, Alcro, Mimou, Cervera och Royal Copenhagen. Det bästa, bästa med det här besöket var att få träffa formgivaren Lisa Larson. Jag är ett stort fan, samlar på Uniktavlorna bland annat. Sedan har vi fått ärva en hel del fina pjäser från svärmor bland annat lejonet, taxen och tigern. När jag hälsade på henne och berömde hennes design, frågade jag om det gick bra att vi tog en bild ihop. Då sade hon ”Vad roligt, då kan vi ju ta en sådan där selfie!” Underbart! Duktiga kvinna!

Ett annat av företagen som presenterades var Mimou, ett företag som jag tyckt om i alla år. Deras nya kollektion bestod bla av en papperskollektion, handgjord i Thailand. Det finns både med tryck och utan. Det finns även fina anteckningsböcker. Pappret är gjort av bambu och lokalt producerat.

Efter detta tog vi oss till Söder och Studio st Paul PR. Det känns verkligen som att komma hem när man kommer till Annika och Co. De hade inrett studion mycket fint i vårens tecken. Det som var nytt för våren var bla dessa fina lampor från Konsthantverk i Tyringe, i design av Johan Carpner. I soffan ligger kuddar från Chhatwall&Jonson, How kudd you, Lisa Ling och Nadja Wedin. Krukor från Mikaela Willers.

Här ett axplock från Lisa Ling, Nadja Wedin, ABC kollektion, how kudd You och Konsthantverk i Tyringe.

Och som alltid lika trevligt att träffa Nadja Wedin i egen hög person. Sittandes i en fåtölj med sitt eget mönster.

Nytt liv för konservburkar

17 nov 2015 09.00

Medan jag är ute och inhämtar nya friska inslag till bloggen får detta vara pausbilden. Underskatta aldrig en tom konservburk, den kan bli både pennställ och kruka.

Tryck på servetter

16 nov 2015 08.27

Sköna skor och öppet sinne är bra tips för denna vecka. Pressvecka på G. För oftast är det så att många PR-byråer lägger sina event samma vecka så det blir ett himla ståhej och logistik. Men kul! Kul att träffa andra i branschen på minivimmel. Föredrar dessa intima träffar framför mässor, definitivt.

Men i dag, kontorsjobb och hemmafrulle. Snabbtips, tryck meddelanden på pappersservetten. Eller namn, så funkar de som bordsplacering.

Skogsberg & Smart med Swedish Rags

13 nov 2015 13.23

Utefrulle nummer två denna vecka. I dag var det av pressfrullekaraktär. Skogsberg & Smart bjöd in tillsammans med Swedish Rags på restaurang Brillo vid Stureplan. Skogsberg & Smart tillverkar handblåsta och handmålade ljuslyktor och vaser. Enkel design och gedigen kvalitet.

Höstens nyhet är denna lykta som företagets VD, Anna Sylvan, håller i.

Swedish Rags tillverkar trasmattor som kan fogas samman till önskad storlek. Varje bit är 80×80 och sedan sys de ihop till önskad storlek. Så smart att kunna måttbeställa en trasmatta som i vanliga fall har väldigt traditionella mått. Jimmy använde en sådan här matta från Swedish Rags till att klä en soffa med i Husräddarna.

Kickstartar vego

12 nov 2015 12.48

I dag kickstartade jag morgonen med en utefrulle på Nytorget 6 på Söder. Mysigt stamhak invid Nytorget där man lätt kan spendera en hel dag. Hamnar där då och då, ömsom frulle, ömsom middag. Just i dag kör de vegan-dag till min stora förtjusning. Jag älskar ju vegetarisk mat, försöker dra i mig så lite kött det bara går. I morse blev det sojayougurt med müsli och torkad frukt och en bryggkaffe. Snyggt att de tryckt upp underlägg som ser ut som gamla tidningar. För övrigt mycket snygg inredning på den restaurangen. Rekommenderar ett besök.

Tisdags-stylar

10 nov 2015 12.35

Hej kräksjukans och lössens tid! Hit me hard och släng in totalt gråmörker och spöregn också. Så är livet i vardagen. Inte mycket att göra än att städa toalett och kamma löss. Metodiskt ta sig igenom varje steg av vardagsutmaningar och tänka att i morgon blir det nog sol i alla fall. Och det blev det.

I dag har jag varit hos ett företag i Gamla Stan och stylat på deras kontor. Kul jobb, tur det! Använde succelenter och kaktusar då de är väldigt lättskötta. Och glödtråd på lampan gör skenet ombonat.

Bling bling i gran

6 nov 2015 10.05

Dessa bling-iga julgranskulor kom med bud i dag. Finns hos Jotex.

Insta-inspiration

5 nov 2015 08.52

I går fladdrade jag runt i affärer och fick längre armar. Håller på att hjälpa ett it-bolag med stylingen av deras kontor. I dag blir det färd till blomsteraffär för inköp av växter. För att hela tiden kunna och vilja inspirera andra måste man ju själv bli inspirerad. Inte alla dagar man kan det. Inspiration är inte en outsinlig källa utan måste hela tiden bli påfylld. Inte alltid lätt att veta vart man hittar inspirationen. Oftast är det i det lilla. Men en bra sak att göra är att följa andra inspirationskällor i sociala medier. Jag är mest intresserad av utländska (vi här hemma tenderar titta lite för mycket på varandra och bli enspåringa). Ett Instakonto jag följer är @thediydesigns.

Annars är det Google bilder som är den största inhämtningspoolen.

Maria Celins inredningsblogg

Maria Celin

Jag är inredare, stylist och programledare. Mitt jobb är världens bästa för att det är så omväxlande! Ena dagen stylar jag visningslägenheter och bär och skruvar möbler, andra dagen spelar jag in inrednings-tv. Och där emellan sköter jag mitt företag med allt vad det innebär, går på pressvisningar och inreder miljöer av olika de slag, både offentliga och privata.
  • Jag bloggar egentligen om allt som rör sig i mitt huvud, inredning, livet, färg och form.
  • Har ju såklart en stil jag gillar (50-tal) men låter mig inspireras av allt!
  • Just nu inspireras jag av resor. Drivs av rastlöshet och nyfikenhet.
  • Vägrar acceptera "det går inte". Om ingen hade gjort något annorlunda hade vi fortfarande varit grottmänniskor.