Husräddarna från i måndags avsnitt 3

7 Oct 2015 17.50

I måndagens Husräddarna var vi i Vallda och träffade fina Bertil och Margit. Det var otroligt härliga inspelningsdagar på Västkusten nära Kungsbacka. Sol och fantastiskt team. Jag gjorde Bertil och Margits sovrum samt ett yttepyttelitet gästrum som skulle rymma både gästsäng och kontorsplats.

Stora sovrummet fick en sänggavel av gamla räklådor (som så klart vi spärrmålade för att slippa räklukten:), ett gammalt segel i taket, samt en klädhängare av rep.

Gästrummets miniyta löste jag genom att sätta in en bäddsoffa samt ett nedfällbart skrivbord. Ena väggen i gästrummet klädde vi med en panel i form av fiskestugor. Detta för att skapa in en ordentligt västkustsk stämning för alla gäster. Längs andra väggen satte jag upp krokar på vilka jag hängde små rep och en liten papperetikett. Tanken är att det skall fungera som en gästbok. Man knyter en personlig knop och skriver en liten hälsning på lappen. Det gör att gästerna skapar konstverket på väggen allt eftersom.

Ich bin ein Berliner

5 Oct 2015 18.53

Tog en avstickare till Berlin söndag till tisdag. Härlig stad, verkligen! I sol. Vi bor i en alternativ del som känns helt rätt. Inte i turistområden. Friedrichschein, som tidigare låg i Östberlin, är ett centrum för en levande musik och barscen med mycket caféer och klubbar. Kan rekommenderas om man gillar musik och en alternativ livsstil med mycket vegan och ekolivsstil.

Spraymålning

1 Oct 2015 16.38

Vet inte i hur många medier jag har tipsat om spraymålningens fantastiska förändringsförmåga. (Måste luska reda på någon mer miljövänlig form bara). Här ännu en, denna i veckans Leva&Bo.

Bilder från gårdagens Husräddarna

29 Sep 2015 14.27

Det var mycket känslor i går! Fina Camilla och Jesper som fick sitt fritidshus uppbyggt igen efter en brand. Jesper har spenderat hela sin barndoms somrar där och det fanns en massa minnen som försvann i och med branden. Och så tacksamma de blev! Har jag sagt att jag har världens bästa jobb? En ynnest att få göra det här för så fina människor! Missade ni avsnittet finns det att se på TV3 Play.

Husräddarna i kväll 21.00 på TV3!

28 Sep 2015 15.13

Ni glömmer väl inte att titta på Husräddarna i kväll kl 21.00 på TV3. I kvällens avsnitt är vi i närheten av Örebro och träffar fina Jesper och Camilla. Mycket känslor från oss alla i säsongens andra avsnitt. Missa inte!

Kalender i kork från Jollygoodfellow

28 Sep 2015 12.51

VAB. Så stavas min vardag. Just nu två små parvlar hemma i feber. Lika bra att de är sjuka samtidigt ändå. Om de ändå skall vara kranka. Var på Vårdcentralen i morse med stora M för hennes hosta är hemsk. Konstaterade virus. Vila, vatten och hostmedicin. Lilla M är i skugglandet mellan utbrott och kanske inte utbrott. Dagen och kommande natt får visa. Mannen är fortfarande i varmt land med polare.

Vad snygg den här kalendern av kork är! Kork kommer stort nu(om man gillar trender) och vi kommer få se det på många ställen framöver. Denna snygga korkkalender kommer från designersduon Jollygoodfellow och säljs på Nordic Design Collective.

Find joy in the ordinary

25 Sep 2015 08.43

God fredagsmorgon. Vad har den här dagen i sitt sköte då kan man undra? Jo VAB. Dag 3 med feber för stora M. Nu kommer hostan krypande. Samma elaka virus som cirkulerat här i bygden ett tag misstänker jag. Stora M är annars väldigt motståndskraftig mot förkylningar, magsjukor osv men denna dukade hon under. Jag jobbar hemmakontor och servar med vatten, Alvedon och te. Helgen blir lugn. Mannen åker med polare till Spanien i dag och vi som är kvar här hemma har, beroende på stora M:s hälsa, inget annat planerat än ett par födelsedagskalas på söndag.

Fick dessa supercoola glasunderläggen från en vän som reste till Israel. ”Find joy in the ordinary”, det är nog budskapet jag får kämpa med mest.

Arla kundbesök och Skyplanters

23 Sep 2015 09.55

07.00 var jag hemma hos en kund i morse. Rena hantverkarfasonerna. Inte så vanligt förekommande men ibland går det bara inte att få ihop allas scheman. Så nu tillbaka på kontoret, i ungefär samma tid som man brukar komma igång och jobba i vanliga fall. Jobba en timme innan dags att fara iväg igen. Denna gång till stan och ett lunchmöte av förhoppningsvis rolig karaktär. Återkommer.

De är absolut inga nyheter, men jag har föreslagit dem två dagar på rad nu så aktuella i min hjärna. Den uppochnedvända krukan Sky planter från Boskke. Man tror det inte men den funkar faktiskt!

Första avsnittet av Husräddarna

22 Sep 2015 15.41

Då var det sänt, allra första avsnittet av Husräddarna säsong 3. I går var vi hemma hos Therese, Patrik och lille Simon i Markaryd. Familjen önskade en avskalad miljö utan massa rysch-pysch, lättstädat och modernt. För er som inte såg avsnittet så finns det att se på TV3 play.

I kväll 21.00 på TV3!

21 Sep 2015 08.17

I kväll är det dags att visa vad vi gjort det senaste året. Första avsnittet är vi i Småland och hjälper en ung barnfamilj att bygga upp och inreda deras hus. Deras hund Zlatan har en viss heroisk roll i det hela. Så strunta nu i vad alla andra kanaler sänder! I kväll är det TV3 som gäller! OK!

Vi i teamet har slutfest i kväll och skall kolla på avsnittet tillsammans. Skall bli så roligt att få träffa alla igen. Ryktet säger även att klippningen har gjort en bloopersvideo. Det är en sådan höjdare!

Maria Celins inredningsblogg

Maria Celin

Jag är inredare, stylist och programledare. Mitt jobb är världens bästa för att det är så omväxlande! Ena dagen stylar jag visningslägenheter och bär och skruvar möbler, andra dagen spelar jag in inrednings-tv. Och där emellan sköter jag mitt företag med allt vad det innebär, går på pressvisningar och inreder miljöer av olika de slag, både offentliga och privata.
  • Jag bloggar egentligen om allt som rör sig i mitt huvud, inredning, livet, färg och form.
  • Har ju såklart en stil jag gillar (50-tal) men låter mig inspireras av allt!
  • Just nu inspireras jag av resor. Drivs av rastlöshet och nyfikenhet.
  • Vägrar acceptera "det går inte". Om ingen hade gjort något annorlunda hade vi fortfarande varit grottmänniskor.