EXPRESSEN.SE
Visa i helskärm
1/1

Här är mannen bakom årets Blocketannons

Vill du leva lyxliv och festa i Djursholm sommar? Då kan du flytta in hos Henrik, 31.

I en extremt uppmärksammad Blocketannons söker han efter en till fyra tjejer som vill tillbringa sommaren i hans, numera tomma, villa.

För Expressen berättar han om annonsen som har delats tusentals gånger och som har fått folk att komma och knacka på dörren.

– Det gör ju inget om man hittar några trevliga tjejer, det gillar man ju, säger Henrik.

Vad gör man om man nyss har separerat med sin flickvän och därmed blivit själv i en villa i Djursholm med nio rum?

Henrik, 31, bestämde sig för att lägga ut en annons på Blocket där han söker efter en till fyra tjejer som vill tillbringa sommaren med honom. Om man inte vill betala hyran på 4 000 kronor kan man kompensera det med egenskaper som att vara "doktorand i att göra kladdkakor" eller ha "okontrollerbar städmani".

I överenskommelsen ingår även saker som medlemskort på ett exklusivt gym i Stockholm, tillgång till en lyxig sportbil och gästlistor till alla evenemang och nattklubbar i Stockholm "som är något att ha".

"Sedan tog det en jävla fart"

På bara några timmar blev Henriks Blocketannons mest delad i hela Sverige. Men frågan på allas läppar har varit: "Menar han verkligen allvar eller är det bara ett skämt?"

För Expressen berättar 31-åringen att annonsen var seriös, men att han är närmast chockad över responsen.

– Hur gick det här till? Det var rätt otippat. Jag kan ingenting om sociala medier. Det kom folk och knackade på dörren och frågade om annonsen var på riktigt, säger han till Expressen, och fortsätter:

– Jag tänkte bara att det vore soft att ha inneboende. Det är inte värt att bo i det huset själv, tanken var ju att det skulle bli en familj där, jag klarar mig ju i en etta annars. Då slog det mig att man kanske kan välja ut några som är roliga. Jag slängde bara ihop annonsen och sedan tog det en jävla fart.

Flera killar har hört av sig

På bara några timmar fick annonsen över 7 800 interaktioner på Facebook. "Största glidaren", "Vi ska flytta nu brudar" och "sommaren är räddad, tjejer" är bara några av kommentarerna.

Men om reaktionerna i sociala medier har varit många har de varit desto färre i Henriks mejlkorg.

– Ingen har tagit det på allvar. Jag har bara fått 20 mejl som är från folk som på riktigt söker. Det har varit några tjejer och även en del killar som frågar om de kan få vara med och bo med tjejerna – jag bara: "Ja, eller inte".

Vad var tanken bakom annonsen?

– Jag har massa sovrum med egen ingång. Man kan bo som i en egen lägenhet, men man får dela kök. Jag tänker att om man bor tillsammans så lär man ju grilla och festa och ha kul också. Sedan gör det ju inget om man hittar några som man kommer överens med.

På måndagskvällen bestämde sig Henrik för att plocka ner annonsen eftersom uppmärksamheten för han och hans anhöriga blev för stor.

Du verkar ha rätt gott om pengar. Hur ser din situation ut?

– Jag har en hyfsad lön, men det är inte så bra som det ser ut. Det är inte så att jag behöver ha någon som bor där för att klara månadskostnaden. Jag anser bara inte att det är värt det när man är ensam. Mina vänner hälsar ju på även om jag inte bor så där stort och lite nya vänner har väl aldrig skadat? Förresten tror du man kan sälja sitt kompisgäng på blocket? Jag har ju hört alla deras historier redan.