EXPRESSEN.SE
Fina julklappar är bara några klick bort. Perfekt för dig som inte hinner titta i butiker.

Fina julklappar är bara några klick bort. Perfekt för dig som inte hinner titta i butiker.

Visa i helskärm
1/1

Gör livet enkelt och nätshoppa

Roligt, lätt och bekvämt. Att shoppa i lugn och ro på nätet slår språngmarscher på stan med hästlängder. LEVA&BO listar några favoritbutiker.

Designat

1. www.bosign.se
Inredning och accessoarer i modern och stilren design. Här hittar du funktionell inredning och prylar till hemmets alla rum, kolla särskilt in de olika förvaringslådorna för kökslådor.

2. www.rum21.se
Lyxig frotté, vackra kuddar, snygga och praktiska köksprylar och massor av andra mindre inredningsdetaljer trängs med ett noga utvalt antal kända designmöbler från bland andra Bruno Mathsson, David design och GAD. Letar du efter ett snyggt matbord eller efter den klassiska Stringhyllan i ny design, är det här du ska leta.

3. www.designonline.se
Noggrant utvalda varumärken och produkter för den verkligt designintresserade. Här finns en rad skandinaviska designers representerade, spana exempelvis in svenske Bengt Eks grymt snygga köksklocka med vidhängande timer i skön retrodesign.

4. www.danskdesign.nu
Bodum, Eva Solo, Georg Jensen, Normann Copenhagen. Här hittar du det mesta inom designartiklar, accessoarer och möbler från närmare 40 av de mest etablerade danska varumärkena. Bra butik för dig som söker presenter med stil, en riktig favorit är flasköppnaren i form av en elefant i polerat aluminium från Georg Jensen.

Romantiskt

1. www.countrybymail.se
Handplockad, vacker inredning i den lantstil som så många av oss älskar. Säljer både gammalt och nytt. De nya varorna hittar butiksägaren i stor utsträckning utomlands, ofta tillverkade i små serier – det gamla och antika är svenskt. Missa inte de fantastiskt fina, handkviltade lapptäckena till förvånansvärt bra priser!

2. www.cosas.se
Både för hem och trädgård. Fin blandning av svenskt konsthantverk uppblandat med utvalda varor från övriga världen. Många produkter är tillverkade i små serier eller kanske till och med i enstaka exemplar; kategorin nyheter fylls på ofta.

3. www.desingdirekt.se
Roligt, snyggt, romantiskt eller modernt. Här hittar du mer än 600 hem- och inredningsartiklar som låter den egna smaken styra. Några av favoriterna är färgglada bagagetaggar i skinn från Designers guild, vacker hattask och en kitschigt kul alibabalampa.

4. www.lantligdesign.se
Rosmönstrat, skira spetsar, lantlig keramik, vita möbler och fina tapeter i ett sparsmakat urval med betoning på den romantiska inredningen. Fint utbud av mattor, både randvävd bomull från White Sense och snyggt mönstrade plastmattor; till jul finns flera varianter med pepparkaksfigurer eller snöflingor att pryda köksgolvet med.

5. www.lantlif.nu
”Vit” inredningsbutik i Matfors som öppnat nätbutik med ett ganska begränsat, men mycket fint, sortiment av vackra danska, franska, indiska och svenska saker. Varorna har lantlig prägel och har ofta ett charmigt nött och lite slitet utseende. Vi gillar textschablonerna, de vackra väggspeglarna med ljusstakar och de nötta blomtavlorna i plåt.

6. www.countrystyle.se
Mysigt lantliga design- och heminredningsprylar i romantisk stil. Guldställe för dig som letar gammeldags emaljsaker och fina föremål i fattigmanssilver eller fil de fler (trådarbete). En favorit är roliga flyttpresenten Movin Sense Toolbox Starter Kit, en ”bok” som när den öppnas visar sig innehålla proffsiga verktyg.

7. www.systerlycklig.se
Stockholmsbutik som också har en webbutik. En annorlunda butik med en bra blandning och stort utbud av möbler, inredningsdetaljer och fina saker till dig själv som smycken, kläder och accessoarer. Här finns massor av fint från exempelvis
Greengate och Lisbeth Dahl.

8. www.nordljus.net
Annorlunda och prisvärda inredningsdetaljer i lantlig stil, möbler, tapeter, lampor och barnsaker som ägarparet Jakob och Lina Åsard valt ut med största omsorg. Massor av fina Lisbeth Dahl-artiklar, kolla exempelvis in den härliga dammvippan med träskaft och mjuka fjädrar att pigga upp städningen med!

Piggt och roligt

1. www.bluebox.se
Massor av roliga, tokiga och knäppa saker att muntra upp andra eller dig själv med i vardagen, plus en hel del inredningsprylar. Kaxiga magneter, duschdraperier med NY-foton, snygga kuddar och neccesärer – här finns allt. Vi gillar särskilt möjligheten att köpa ”akutgåvor” som, om de beställs före klockan 15, anländer till mottagaren dagen därpå.

2. www.favoritsaker.se
Snygga och roliga prylar, presenter och inredningsdetaljer. Färgglada plastföremål till kök och badrum, kakeldekor, förvaringsprylar, tapeter och roliga städprylar. Den som betalar med kort kan nyttja butikens presenttjänst där gåvor, med vidhäftat kort, skickas inom Sverige på den dag du begär.

3. www.inreda.com
En verklig veteran i svenskt näthandelsammanhang med cirka 6 000 produkter i sortimentet. Roliga och fina grejer både för dig och hemmet. Här är det lätt att frossa i härliga, roliga, smarta och praktiska detaljer som kan hjälpa till att förgylla vardagen. Snygg, smart design eller tokroliga detaljer – välj och vraka efter kassa och humör.

4. www.russinnet.se
En naggande god webbutik vars namn så klart syftar på att ägarna plockat ut russinen ur kakan. Här säljs noga utvalda prylar för dig själv, din familj och hemmet och det är ofta väldigt roliga och annorlunda saker som lockar till inköp. Särskilt gillar LEVA & BO mammaringen i silver med texten ”En mamma är egentligen bara en flicka som har råkat bli stor” som självklart också finns i en pappavariant.