ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Semifreddo med hjortron och mandel.
Halvfrusen glass serveras som kulor med hjortron och mandelspån. Fotograf:Thomas Carlén
Clafoutis med blåbär och citron.
En finare ungspannkaka i portionsform med odlade blåbär smaksatta med citron. Fotograf:Thomas Carlén
Kokospannacotta med hallongelé.
Pannacotta gjord på kokosmjölk blir god och vacker med hallongelé på toppen. Fotograf:Thomas Carlén
Smoothie med superbär.
Fotograf:Thomas Carlén
Svartvinbärskompott med crumble.
Kompott, vaniljvisp och crumble varvade i lager i fina glas. Fotograf:Thomas Carlén

Frostiga bär fixar en lyxdessert i ett kick

ANNONS:

Med bär i frysen fixar du enkelt och snabbt en läcker dessert!

Här är fem favoriter.

Semifreddo med hjortron och mandel

4 portioner

250 g hjortron

150 g mandelmassa

2 ägg, delade i gulor och vitor

1/2 dl florsocker

1/2 dl glukossirap

2 dl vispgrädde

Garnera med:

hjortronsylt/ tinade hjortron

rostade mandelspån

Ugn: 200°

1 Tina hjortronen. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Strö ut den på en plåt med bakplåtspapper och rosta smulorna gyllenbruna i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Låt dem svalna.

2 Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Vispa grädden tjock i en annan bunke. Vispa äggulor och florsocker och glukossirap pösigt i en tredje bunke och blanda slarvigt med grädde, rostad mandelmassa och hjortron.

3 Vänd ner vispade äggvitor i gräddsmeten med en slickepott. Lägg över i en plastlåda med lock och frys, cirka 4 timmar, så att den blir halvfryst. Kula upp semifreddon i portionsglas och servera med hjortronsylt och/eller tinade hjortron. Garnera med rostade mandelspån.

 

Clafoutis med blåbär och citron

4 portioner

3 ägg

1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1/2 dl vetemjöl

2 1/2 dl matlagningsgrädde

Fyllning:

250 g odlade blåbär

1/2 dl strösocker

rivet skal av 1/2 citron

1 msk potatismjöl

Garnera med:

florsocker

citronmeliss

Servera med:

vispad grädde

Ugn: 200°

1 Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionspajformar.

2 Halvtina blåbären, cirka 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl. Fördela blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen, cirka 20-25 minuter.

3 Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med vispad grädde.

 

Kokospannacotta med hallongelé

4 portioner

5 dl creamy kokosmjölk

1 citrongräs

zestat skal av 1/2 lime

1 dl gelésocker multi

1 tsk vaniljsocker

Gelé:

150 g hallon

1 lime, pressad saft

1 dl gelésocker multi

Garnera med:

hallon

mynta

limezest

1 Hetta upp kokosmjölk, krossat citrongräs och limezest i en kastrull 5 minuter.

2 Tillsätt gelésocker multi och koka 1/2 minut. Sila bort citrongräs och limezest. Blanda i vaniljsocker. Häll upp i fyra serveringsglas. Ställ glasen i kylen, cirka 2 timmar.

3 Koka upp hallon, limesaft och gelésocker multi i en kastrull, låt koka 1/2 minut och rör om under tiden. Fördela blandningen över pannacottan och ställ tillbaka i kylen. Låt geléet stelna. Garnera med tinade hallon, mynta och limezest.

 

Svartvinbärskompott med crumble

4 portioner

225 g frysta svarta vinbär

1 dl råströsocker

Vaniljvisp:

2 1/2 dl kyld vaniljvisp

50 g vit choklad

1 tsk vaniljsocker

Crumble:

25 g smör

2 msk råströsocker

1/2 dl havregryn

2 msk vetemjöl

1/2 krm salt

1 krm bakpulver

Garnera med:

Hyvlad vit choklad

Citronmeliss

1 Smält samman svarta vinbär och socker i en kastrull. Låt svalna.

2 Vispa vaniljvispet fluffigt. Hacka vit choklad och smält försiktigt i mikron, cirka 30 sekunder. Rör den slät och ringla ner i vaniljvispet under vispning.

3 Lägg smör i bitar, socker, havregryn, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda samman med fingrarna till smulor. Lägg över i en torr stekpanna på medelvärme och stek smulorna gyllene. Låt dem svalna.

4 Varva smulor, kompott och vaniljvisp i glas. Garnera med vit choklad.

 

Smoothie med superbär

4 glas

250 g frysta superbär

1 1/2 dl naturella cashewnötter

2 bananer

5 dl cloudy äppeljuice

2 msk akaciahonung

Garnera med:

Frysta granatäppelkärnor

1 Mixa bär, nötter, bananer, äppelljuice och honung i en mixer till en slät drink.

2 Häll upp i höga glas. Garnera med granatäppelkärnor.

SEMIFREDDO. Halvfrusen glass

serveras som kulor med hjortron

och mandelspån.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MEST LÄSTA ARTIKLARNA PÅ LEVA & BO
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
LEVA & BO
LEVA & BO
ANNONS:
LEVA & BO
LEVA & BO
ANNONS:
LEVA & BO
LEVA & BO
LEVA & BO
ANNONS:
Senaste artiklar
LEVA & BO
LEVA & BO
LEVA&BO
LEVA & BO
MEST LÄST I DAG
LEVA & BO
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Semifreddo med hjortron och mandel.
Halvfrusen glass serveras som kulor med hjortron och mandelspån. Fotograf:Thomas Carlén
Clafoutis med blåbär och citron.
En finare ungspannkaka i portionsform med odlade blåbär smaksatta med citron. Fotograf:Thomas Carlén
Kokospannacotta med hallongelé.
Pannacotta gjord på kokosmjölk blir god och vacker med hallongelé på toppen. Fotograf:Thomas Carlén
Smoothie med superbär.
Fotograf:Thomas Carlén
Svartvinbärskompott med crumble.
Kompott, vaniljvisp och crumble varvade i lager i fina glas. Fotograf:Thomas Carlén