Mezzacorona Marzemino 2010 (22372) Italien, 67 kr<br>Mjukt och behagligt med drag av blåbär, lakrits och mogna körsbär. Till en vegetarisk lasagne.

Mezzacorona Marzemino 2010 (22372) Italien, 67 kr
Mjukt och behagligt med drag av blåbär, lakrits och mogna körsbär. Till en vegetarisk lasagne.

Ramón Bilbao Tempranillo 2011 (6698) Spanien, 57 kr<br>Generöst i mjuk stil med toner av mogna hallon och lite vanilj. Gott till ugns­bakad zucchini med svamp och lök.

Ramón Bilbao Tempranillo 2011 (6698) Spanien, 57 kr
Generöst i mjuk stil med toner av mogna hallon och lite vanilj. Gott till ugns­bakad zucchini med svamp och lök.

Le Verdier 2010 (2440) Frankrike, 89 kr<br>Stor, direkt smak med kryddig, mörk frukt, örter och lätt pepprigt inslag. Rejäl och lång eftersmak. Till bönbiffar med klyftpotatis och mynta­yoghurt.

Le Verdier 2010 (2440) Frankrike, 89 kr
Stor, direkt smak med kryddig, mörk frukt, örter och lätt pepprigt inslag. Rejäl och lång eftersmak. Till bönbiffar med klyftpotatis och mynta­yoghurt.

Windy Peak Pinot Noir 2010 (6457) Australien, 89 kr<br>Mjuk och rund med drag av jordgubbar, knäck och lite värme i eftersmaken. Till en lökpaj med lite karamelliserade toner.

Windy Peak Pinot Noir 2010 (6457) Australien, 89 kr
Mjuk och rund med drag av jordgubbar, knäck och lite värme i eftersmaken. Till en lökpaj med lite karamelliserade toner.

Vicar's Choice Sauvignon Blanc 2012 (12000) Nya Zeeland, 89 kr<br>Ung, frisk och nästan vibrerande med drag av vinbärsblad och nässlor. Mycket aptitretande. Till en getostpaj med rostade pinjenötter.

Vicar's Choice Sauvignon Blanc 2012 (12000) Nya Zeeland, 89 kr
Ung, frisk och nästan vibrerande med drag av vinbärsblad och nässlor. Mycket aptitretande. Till en getostpaj med rostade pinjenötter.

Georg Breuer Riesling Sauvage 2011 (5899) Tyskland, 109 kr<br>Friskt, stramt och torrt med toner av gröna äpplen och citrusfrukter. Fint som start på en middag med grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde.

Georg Breuer Riesling Sauvage 2011 (5899) Tyskland, 109 kr
Friskt, stramt och torrt med toner av gröna äpplen och citrusfrukter. Fint som start på en middag med grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde.

Cono Sur Chardonnay 2012 (6600) Chile, 77 kr<br>Saftig, tilltalande smak, drag av ananas, äpplen och citrus. Ekologiskt odlat. Gärna till halloumifylld aubergine med tomatsås.

Cono Sur Chardonnay 2012 (6600) Chile, 77 kr
Saftig, tilltalande smak, drag av ananas, äpplen och citrus. Ekologiskt odlat. Gärna till halloumifylld aubergine med tomatsås.

Foto: Chris Jonkers
Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout 2011 (2701) Sydafrika, 79 kr<br>Smakrikt med inslag av gula plommon, nötter och krydda. Gott till krämig polenta med ugnsrostade grönsaker.

Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout 2011 (2701) Sydafrika, 79 kr
Smakrikt med inslag av gula plommon, nötter och krydda. Gott till krämig polenta med ugnsrostade grönsaker.

Foto: K-G Ståbis
Bodega Pieda Negra Pinot Gris 2012 (6193) Argentina, 79 kr<br>Pigg och frisk, toner av citrus, gråpäron och en lätt kryddig smak. Passar till broccolipasta med lite sting från cayenne­peppa

Bodega Pieda Negra Pinot Gris 2012 (6193) Argentina, 79 kr
Pigg och frisk, toner av citrus, gråpäron och en lätt kryddig smak. Passar till broccolipasta med lite sting från cayenne­peppa

Foto: K-G Ståbis
McManis Viognier 2011 (6290) USA, 89 kr<br>Aromatisk, något blommig smak med drag av citrus och kryddor. Lätt druvsötma. Gärna till frasiga vegetariska vårrullar med lite hetta i dippsåsen.

McManis Viognier 2011 (6290) USA, 89 kr
Aromatisk, något blommig smak med drag av citrus och kryddor. Lätt druvsötma. Gärna till frasiga vegetariska vårrullar med lite hetta i dippsåsen.

Visa i helskärm
1/1

10 godaste vinerna till vegetariska rätter

LEVA & BO:s vinexpert Gunilla Hultgren Karell tipsar om 10 goda viner som passar till vegetariska rätter.

Rött

Mezzacorona Marzemino 2010 (22372) Italien, 67 kr

Mjukt och behagligt med drag av blåbär, lakrits och mogna körsbär. Till en vegetarisk lasagne.


Ramón Bilbao Tempranillo 2011 (6698) Spanien, 57 kr

Generöst i mjuk stil med toner av mogna hallon och lite vanilj. Gott till ugns­bakad zucchini med svamp och lök.


Le Verdier 2010 (2440) Frankrike, 89 kr

Stor, direkt smak med kryddig, mörk frukt, örter och lätt pepprigt inslag. Rejäl och lång eftersmak. Till bönbiffar med klyftpotatis och mynta­yoghurt.


Windy Peak Pinot Noir 2010 (6457) Australien, 89 kr

Mjuk och rund med drag av jordgubbar, knäck och lite värme i eftersmaken. Till en lökpaj med lite karamelliserade toner.

 

 

Vitt


Vicar's Choice Sauvignon Blanc 2012 (12000) Nya Zeeland, 89 kr

Ung, frisk och nästan vibrerande med drag av vinbärsblad och nässlor. Mycket aptitretande. Till en getostpaj med rostade pinjenötter.


Georg Breuer Riesling Sauvage 2011 (5899) Tyskland, 109 kr

Friskt, stramt och torrt med toner av gröna äpplen och citrusfrukter. Fint som start på en middag med grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde.


Cono Sur Chardonnay 2012 (6600) Chile, 77 kr

Saftig, tilltalande smak, drag av ananas, äpplen och citrus. Ekologiskt odlat. Gärna till halloumifylld aubergine med tomatsås.

Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout 2011 (2701) Sydafrika, 79 kr

Smakrikt med inslag av gula plommon, nötter och krydda. Gott till krämig polenta med ugnsrostade grönsaker.


Bodega Pieda Negra Pinot Gris 2012 (6193) Argentina, 79 kr

Pigg och frisk, toner av citrus, gråpäron och en lätt kryddig smak. Passar till broccolipasta med lite sting från cayenne­peppar.


McManis Viognier 2011 (6290) USA, 89 kr

Aromatisk, något blommig smak med drag av citrus och kryddor. Lätt druvsötma. Gärna till frasiga vegetariska vårrullar med lite hetta i dippsåsen.