ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Skräckens stad

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Någonting fruktansvärt pågår i Malmö. Någon skjuter för att döda människor med icke- nordiskt utseende. Sent i går kväll träffade ett skott utifrån gatan två kvinnor inne i en lägenhet - där det också fanns barn.
Malmö måste för många kännas som en stad som har belägrats av ondska.
Redan i somras, den 23 juni, rapporterade Kvällsposten att polisen internt hade börjat tala om en ny "laserman".
Spaningschefen vid Malmöpolisen, Björn Olsson, sade till tidningen att "i spaningsarbetet har vi med oss teorin om en galen människa som far omkring och skjuter".
Sex dagar - och ännu en skjuten man - senare, sade emellertid Malmöpolisens informatör, Lars-Håkan Lindholm, till Sydsvenskan att "någon form av fara för gemene man ser vi inte. Annat än om man kommer i vägen."
Ett besynnerligt uttalande.

Först i onsdags offentliggjorde skånska länskriminalen sina misstankar om att en eller flera personer, som inte drar sig för mord, skjuter mot män med invandrarutseende. I går uppmanade man dessa att vara försiktiga när de rör sig ute kvällar och helger. Det senaste dådet lär dock leda till att varken män, kvinnor eller barn i Malmö känner sig säkra - ens i sina egna hem.
Varför tog det så många månader, med så många liknande dåd, innan polisen gick ut med en varning? Det känns inte förtroendeingivande.
Nu har polisen emellertid kraftsamlat, tack och lov. Och det går inte att överskatta vikten av att den - eller de - skyldiga grips snarast.
Mycket står på spel. Människor som kan tänkas uppfattas som "utländska" känner förstås ångest och förtvivlan. Men detta berör varje svensk som värnar om Sverige och som oroas av samhällsutvecklingen.

Parallellerna till 1990-talet är påtagliga. Då: Ny demokrati in i riksdagen, infekterad invandringsdebatt och Lasermannen. Nu: Sverigedemokraterna in i riksdagen, infekterad invandringsdebatt och - Lasermannen II?
Vi vet inte om parallellen håller streck förrän mardrömmen är över. Men det är absolut tänkbart att främlingsfientliga stämningar - som har fått ett slags legitimitet genom SD:s intåg i riksdagen - tillsam-mans med det gränslösa invandrarhatet på nätet, har fått en potentiell laserman att helt förlora sans och hämningar.

Någonting fruktansvärt pågår, inte bara i Malmö, utan i hela Sverige.
Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har en blogg. Under ett inlägg där han beskriver svensksomalier på ett djupt föraktfullt sätt, har signaturen "Johan" lagt in en kommentar, i versform: "Sverige Sverige fosterland, vaktas av vår laserman, lasermannen han är bra, han vill inga blattar ha, när lasermannen lyser rött, då har alla blattar dött."
Kommentaren gjordes den 13 augusti i år. Den ligger fortfarande kvar på riksdagsledamotens blogg.
Det främlingsfientliga problemet är större än en ensam galning i Malmö.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: