ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Varmt i februari - men kylan kommer i mars

ANNONS:

Passa på att njuta av solen och värmen i slutet av februari, men lägg inte undan vinterkläderna.

I början av mars kommer kylan tillbaka.

– Det kommer att bli kallare än normalt för årstiden, säger Jörn Thomsen, meteorolog vid DMI.

Vill du kunna njuta av vårväder i Sydsverige får du passa på den kommande veckan för sedan kan det dröja länge till nästa värmetopp.

– I slutet av februari ser det ut som att det kan bli lite våraktigt under dagarna. Vinden lägger sig, solen kommer fram och temperaturen kan komma upp i fem grader. Visst är det härligt? Det kommer att kännas som vår men det är kommer fortfarande att vara frost på natten så det är ingen riktig vår, säger Jörn Thomsen vid det danska väderinstitutet DMI.

Behåll vinterjackan framme

Men låt dig inte luras av det behagliga vädret. Det är fortfarande inte läge att lägga undan vinterjackan och de varma vantarna.

Kylan kommer nämligen tillbaka.

– Prognosen säger att det i början av mars blir förhållandevis kallt med i genomsnitt noll grader, lite över på dagen och lite under på natten.

– Jag vill inte säga att det blir väldigt kallt, men det kommer att bli kallare än normalt för årstiden. Det kan kanske även komma in lite snöbyar, säger Jörn Thomsen.

Och kylan kan hålla i sig - länge.

– Det är vanskligt att titta så långt framåt för det är svårt att ge några säkra prognoser, men det är troligt att hela mars kommer att vara kallare än vad det vanligtvis är vid den här tidpunkten på året, säger Jörn Thomsen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: