Sajten för alla vinnare

Här delas det ut superbonusar.

Skönhetstips och prylar

Allt om inre och yttre hälsa.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Storlek på text:
Skriv ut text

Våldsam exorcism hos "cowboysekt"

Annons:
Läs mer om
Är församlingen Kingdom Center en hänsynslös cowboysekt eller en helt vanlig trosförsamling som bara driver ett vildmarkscenter vid sidan av?
I SVT:s program Existens anklagar avhoppade medlemmar församlingen för att vara en sekt, där det bland annat ska förekomma våldsam demonutdrivning och barnarbete.
I ungefär ett år har Existens redaktion pratat med avhoppare från den kristna församlingen Kingdom Center i Höör.
– Det handlar om fysisk och psykisk misshandel. Barn som gick i församlingens skola togs ur lektionerna och fick arbeta hårt på vildmarkscentret, säger Eva Renström, redaktör för programmen.

Barn som bartenders

Enligt avhopparna så ska barnen bland annat ha blivit satta i arbete med byggen och som bartenders på vildmarkscentret Lone Star som församlingen driver. En kvinna som inte ville att hennes barn skulle delta i arbetet säger att hon blev hotad med att få sina barn tagna från sig eftersom hon inte var en god mor. Vuxna i sekten ska ha också tvingats att arbeta väldigt hårt ideellt.
Avhoppare säger att församlingens pastor Christer Segerliv, som också kallar sig sheriff för Lone Star, inte fick ifrågasättas. Under gudstjänster höll församlingen på en hel del med demonutdrivningar.

Kvinna rasade ihop

– Vissa kristna grupper tror på demoner och att människor kan vara besatta och att de kan drivas ut på olika vis. De har berättat om väldigt våldsamma utdrivningar, inte bara genom bön, säger Eva Renström.
Vid ett sådant tillfälle ska en kvinna ha blivit slagen i pannan så att hon rasade ihop.
Existens har i sitt arbete med programmen pratat med flera personer som varit med i församlingen.
– Det visar på att en sådan här sak kan förekomma i samhället utan att man har någon aning om det. Vi ställer frågor om vad det beror på och vad det finns för möjlighet att komma åt det, säger Eva Renström om programmet.
Annons:
Mest läst på Kvp.se
Annons:
KVÄLLSPOSTEN SPORT
Annons:
Annons:
Senaste nytt
MRMADHAWK
MEST LÄST I DAG
Annons:
QUIZ
SPORT
DAGENS WEBBFRÅGA

Var semestrar du helst under sommaren?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Var semestrar du helst under sommaren?

Annons:
NÖJE
MALMÖGIROT
Mest delat i dag
WEBBTEST

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader