ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Skottdådet inträffade vid 14-tiden på en uteservering alldeles utanför Kvällspostens redaktion i korsningen av Skomakargatan och Södergatan. Vittnen ska ha hört fyra skott avlossas.
Skottdådet inträffade vid 14-tiden på en uteservering alldeles utanför Kvällspostens redaktion i korsningen av Skomakargatan och Södergatan. Vittnen ska ha hört fyra skott avlossas.

Tre personer skjutna på öppen gata i centrala Malmö

ANNONS:
Två män och en kvinna sköts i dag brutalt ner när dom satt och fikade, mitt i centrala Malmö.
Den ena sköts i huvudet och avled på platsen.
De skadade, en man och en kvinna, fördes i ambulans till sjukhus.
Skottdådet inträffade vid 14-tiden på en uteservering alldeles utanför Kvällspostens redaktion i korsningen av Skomakargatan och Södergatan. Vittnen ska ha hört fyra skott avlossas. Mannen som sköts till döds var i 62 år. Polisen har ännu inte bekräftat hans identitet. Den skottskadade mannen är är 32 år. Han skottskadades i benet och är enligt polisen "illa skadad". Han opereras under eftermiddagen vid Universitetssjukhuset Mas. Båda männen är kända av polisen sedan tidigare. Efter dådet ska gärningsmännen ha lämnat brottsplatsen springande åt olika håll. Situationen var först kaotisk och panik utbröt på platsen. Ett vittne som kom dit precis efteråt berättar att människor skrek rakt ut. Den skadade kvinnan är en argentinsk turist. Hon satt brevid de skjutna och skadats av splitter, någon slags rikoschett. Polisen upprättar nu större avspärrningar i området.

"Vi är chockade"

Patrik Ernst, programledare på Sveriges Radio, hade precis passerat uteserveringen med ett par kollegor när skottlossningen började. - Det var väldigt kaotiskt de första sekunderna. Folk skrek och många tog skydd. Mannen som blivit skadad låg på marken och skrek. - Alla var var lite spända över huvud taget efter det som hänt i London, även om man förstod direkt att det var pistolskott. Det var enormt obehagligt. Vi var chockade allihopa. Man blir alldeles skakig. Kvällspostens ledarskribent Jan-Olof Bengtsson befann sig på samma uteservering som de skjutna männen och såg en livlig gata full med folk tömmas och bli öde på bara några sekunder. - Jag satt med ryggen emot, och skulle uppskatta att jag hörde fem skott. Efter det tredje kastade jag mig ner på marken.

"Blodfläcken spred sig"

- Sedan blev det alldeles tyst och jag ser en person som sitter vid bordet och kvider "hjälp mig" och en som sitter bredvid med en stor röd fläck på bröstet. Han blir alldeles kritvit och jag förstår att han är död. - Det såg ut som om han satt upprätt och kisade mot solen. Om det inte vore för hans kritvita ansikte och blodfläcken som spred sig. Jan-Olof Bengtsson är övertygad om att beskjutningen var ett beställningsjobb och att det är därför som inte fler oskyldiga drabbades. - Det är nog det närmaste jag kommit dödligt våld i min egen stad även om jag gjort det tidigare i mitt jobb som som journalist.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT KVÄLLSPOSTEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: